Nie ma miejsc w przedszkolach, żłobkach, nie można dostac się z dzieciakiem do lekarza, pier... o zadłużeniu Centrum Zdrowia Dziecka, a maja kasę na dokładanie do kredytów (czyli finansowanie zysku banków). Polityka prorodzinna jak się patrzy.
problem z aku
Zwiń
X
-
problem z aku
Witam Szlachcianki i Szlachciców...
Nie robię sondy tylko pytanie czysto techniczne czy Ci którzy posiadają nawet nowe Aku ( po 4 - 5 dniach ) mają problem z odpaleniem ?? ( pytam o tych co mają auta pod chmurką ) i silnik diesla!!!!!!!!! :diabelski_usmiech
Ja mam 4 letnie aku i zawsze "nabite" ale przy takich mrozach mimo "rozjeżdzenia" dzień po dniu 2gi raz Landryna odmówiła posłuszeństwa...
Mam w sumie RNS`a ale nie sądze żeby to tak żarło...Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
-
-
jefry, zmienilem akku z 2 tyg temu,wlasnie 4 letnie. Palil na poczatku mrozow jak bylo ok -10,ale po wstawieniu nowego palil lepiej,wrecz na dotyk,wiec stary by nie dal rady na terazniejszych mrozach. Poza tym wazne jest,czy dobrze alternator laduje i prad gdzies nie ucieka.Jak mowi Andja, podjedz do fachowcow i niech sprawdza.
Kupujac nowy polecam CENTRE Futura. Ale nie z marketu a ze specjalistycznego sklepu,ktory sprawdzi,zamontuje i ma "swieze"akumulatory.
Komentarz
-
-
Miesiac temu kupiona nowa Varta Silver. Auto co dzien ganiane po ok 15 kiloskow wiec nie doladowywane do konca. U mnie przez 3 noce bylo pod -30 stopni. Ostatniego rana po takich mrozach, pomimo nowego aku, zapalil ale tak mu to szlo ze podczas krecenia zgasly wszystkie kontrolki i juz myslalem ze pupa. Ale musi miec dobre sprezanie bo zapalil pomimo prawie zerowego krecenia az sam jestem zdziwiony.Za oknem bylo jeszcze wtedy spoko -25 po mroznej nocy. Qrcze, myslalem ze miesieczny aku powinien spoko poradzic sobie z tymi temperaturami a tu zonk. Jeszcze ze dwie takie noce po kolei i dupa blada by byla.
Komentarz
-
-
jefry, pytanie za 100 % czy masz odpowiedni getway ?? Jeśli wymieniłeś radio na Columbusa to on będzie ten aku rozładowywał.
Kolejną rzeczą to weź podjedź do elektryka lub sam zmierz pobór prądu przez samochód po zamknięciu i uzbrojeniu alarmu - może tu jest problem.
Pobór prądu na poziomie 0,04-0,06 A może powodować wyładowanie bateriiMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjapodjedź do sklepu z akumulatorami i Ci przemierzą.
mam nowy aku, auto stało 2 dni nie ruszane i w poniedziałek rano -16st./ bez problemu odpala (trochę dłużej trzeba kręcić)
Zamieszczone przez aro333Miesiac temu kupiona nowa Varta Silver. Auto co dzien ganiane po ok 15 kiloskow wiec nie doladowywane do konca. U mnie przez 3 noce bylo pod -30 stopni. Ostatniego rana po takich mrozach, pomimo nowego aku, zapalil ale tak mu to szlo ze podczas krecenia zgasly wszystkie kontrolki i juz myslalem ze pupa. Ale musi miec dobre sprezanie bo zapalil pomimo prawie zerowego krecenia az sam jestem zdziwiony.Za oknem bylo jeszcze wtedy spoko -25 po mroznej nocy. Qrcze, myslalem ze miesieczny aku powinien spoko poradzic sobie z tymi temperaturami a tu zonk. Jeszcze ze dwie takie noce po kolei i dupa blada by byla.
Zamieszczone przez Dobajefry, pytanie za 100 % czy masz odpowiedni getway ?? Jeśli wymieniłeś radio na Columbusa to on będzie ten aku rozładowywał.
Kolejną rzeczą to weź podjedź do elektryka lub sam zmierz pobór prądu przez samochód po zamknięciu i uzbrojeniu alarmu - może tu jest problem.
Pobór prądu na poziomie 0,04-0,06 A może powodować wyładowanie baterii
Co do poboru to na wyłączonych wszystkich mediach po ustabilizowaniu stanu Prąd jest = 0 ( słownie ZERO Amper ) wiec nie ma upływności.
Zamieszczone przez Sebastian_M26Zamieszczone przez DobaPobór prądu na poziomie 0,04-0,06 A może powodować wyładowanie baterii
Jaką Ah ma ten aku?Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
mi 3 miesieczny banner po 3-4 dniach stania bez odpalenia w te największe mrozy padł tak, że nawet centralny nie mógł drzwi odryglować.... Myślałem, że mam za duży pobór prądu w spoczynku ale po dokładnym zmierzeniu okazało się, że pobór jest jest ok. Podładowałem aku i póki co już jeździ (ale mrozy już też mniejsze). Tak sobie myślę, że winą zdechnięcia aku może jest to, iż cały styczeń jeździła na krótkich trasach 1,5-2,5 km i może się do końca nie doładowywał. :roll:
Komentarz
-
-
U mnie ostatnio z uwagi na wybity prawy bark autko cały czas stoi na parkingu i rzadko jest odpalane (jak już, to jestem pasażerem) ale nigdy nie ma problemu z odpaleniem - akumulator wymieniony w lipcu na CENTRE Futura 72Ah.. Ostatnio była naprawdę dłuższa przerwa i to na mocnych mrozach od 24.01 do 02.02 i trochę się bałem czy nie będzie problemu bo nigdy tak długo nie stał (poszedłem go przepalić), ale samochód odpalił do strzał.. od 02.02 znów stał do wczoraj i bez problemu odpalił na dotyk..
W sumie to na starym akumulatorze też nie kojarzę żebym miał kiedyś jakieś problemy..BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BORAU mnie ostatnio z uwagi na wybity prawy bark autko cały czas stoi na parkingu i rzadko jest odpalane (jak już, to jestem pasażerem) ...
Sorry za OT.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalis222Akumulator który ma 4 lata w duze mrozy ma prawo odmówić , ja mam 7 letni i odpalała przez pierwsze 8 dni mrozów a teraz mimo ładowania podziekowal mi niestety, Tak bywa nic w tym dziwnego .
Komentarz
-
-
Mimo wszystkich problemów rozpoznałem objaw... ( moje zaniedbanie ) "zasrane" klemy - przeczysciłem dałem kontaktorna i mimo że w wawie było zimo -17 St. a autko stało pare dni - pojęczała ale odpaliła nie było to z biodra ale zastosowałem się do rad 3 razy grzałem swiece i za 4tym rozruch i odpaliła dzieki chłopaki że nie tylko Ja mam takie problemy ( nie jest to złośliwie ) chodziło mi tylko o weryfikacje czy może u mnie jest coś nie halo...Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz