Dobra literatura, a może ktoś wrzucić bez hasła albo w haśle tylko do rozpakowania np winrar ? :P
[O1] bierze olej
Zwiń
X
-
wielkie dzięki wyślałem ze coś sie dzieje, ale zauważyłem też że po wymianie oleju (nastepnego dnia rano psrawdzilem poziom oleju to bylo 3/4) no i przycisnalem go troche 160-180 przez okolo 30 km i wtedy też olej zaczał łykać nastepnego dnia po takiej jeździe sprawdziłem poziom to było ledwo minimum to normalne ?
Komentarz
-
-
nie napisales jaki silnik ale jesli silnik bierze olej to to nie jest normalne.....świadczy poprostu o zuzyciu silnika (uszczelniacze na zaworach, pierscienie itp). i albo bedziesz szukal przyczyny i ja usuwal albo bedziesz dolewal coraz wiecej. zmiana oleju na gorszy oprucz oszczednosci na cenie oleju nie pomoze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszeek91silnik 1,9 tdi , model AGR 90km
Co do oleju to lej 5W40 albo 0W40. Ja się przymierzam do czegoś z 5W30 albo 0W30
Zobacz ile oleju Ci się nazbierało w intercoolerze.
Zamieszczone przez deviltomeknie napisales jaki silnik ale jesli silnik bierze olej to to nie jest normalne.....świadczy poprostu o zuzyciu silnika (uszczelniacze na zaworach, pierscienie itp). i albo bedziesz szukal przyczyny i ja usuwal albo bedziesz dolewal coraz wiecej. zmiana oleju na gorszy oprucz oszczednosci na cenie oleju nie pomoze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fryta1979chyba jest poprostu w dobrej kondycji. mam 210KKM i w zimie zapalał bez swiec zarowych przy -19, jak pojechałem na wymiane okazało sie, ze zadna nie działała ]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez fryta1979chyba jest poprostu w dobrej kondycji. mam 210KKM i w zimie zapalał bez swiec zarowych przy -19, jak pojechałem na wymiane okazało sie, ze zadna nie działała ]
I pewnie jeszcze przy tych -19 aksamitnie i równo pracował zaraz po odpaleniu :P
Komentarz
-
-
No masakra odpalala :-)) aku poszedl nowy i jak nie pomoglo pomyslalem o swiecach :-))) teraz pali z pol obrotu :-)))
No ale Seba (moj mechanik, btw polecam w lodzi) powiedzial, ze to tylko swiadczy o dobrym stanie silnika i ze chyba zaden inny silnik by nie odpalil przy -19 bez swiec zarowych :-))) tylko WV :-))))
Komentarz
-
Komentarz