poduszki powietrzne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pieczywo
    Classic
    • 2011
    • 7

poduszki powietrzne

Jak go założyłem,to dymił na biało,pomimo,że na starym sadził na czarno.Zwiększyłem dawkę nastawnikiem z 6.8 na 5mg i przestał już wypuszczać biały dymek.Softu jeszcze nie ruszałem,ale korekta w moim przypadku jest wskazana,można dolać paliwa,bo żadnego dymu nie widać.
    Dobrą zaletą tych wałków jest to,że nie trzeba na nich dmuchać tyle,co na wałku z tdi,żeby uzyskać taki sam wynik.A jak dmuchniesz to samo,to możesz spokojnie lać więcej,co w konsekwencji przełoży się na lepszy wynik.

Na wałku między 1wszą,a 2gą krzywką ma być wybity numer 38E.Dlaczego?Bo pełny numer tego wałka to 038 109 101 E.
    Natomiast wałek z tdi ma wybity numer 38K,pełny numer 038 109 101 K.
    Tu masz wałek z tdi(ahf,alh,agr,asv) z wybitym numerem 38K,tak samo ma mieć wałek z sdi,tylko ma być 38E.
  • Jarek47
    Classic
    • 2010
    • 10

poduszki powietrzne

Witam.Od niedawna mam internet i z góry przepraszam za błędy. Moja octavka 1combi tour 1,9tdi,ALH 2005r. po 300 tys. przebiegu.Wydaje mi się że zrobiłem zwarcie umieszczając na desce pod kratkami nawiewu powietrza i świateł awaryjnych urządzenia do komunikacji [terminal].Miał on uchwyt w kształcie płaskownika długości mniej więcej 30 cm.metal,który wsunąłem pod kratkę nawiewu czyli w głąb deski i usłyszałem coś jakby zwarcie.Zapaliły się kontrolki obu poduszek [tyle jest w wyposażeniu].Pojechałem do pierwszego lepszego mechanika,który wykasował błędy i było ok.Po paru dniach zapaliła się kontrolka Airbag kierowcy na stałe i po następnych dniach zaczęła mrygac pasażera.Pojechałem drugi raz do tego samego mech.,który stwierdził z podłączonego laptopa zbyt małe ciśnienie czy napięcie nie pamiętam dokładnie poduszki pasażera,która po mniej więcej 30min.przestaje mrygac natomiast kontrolka kierowcy zapalona jest na stałe.Prosiłbym o poradę, z góry dzięki.

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

Jarek47, podłącz auto do komputera i zrób autoscan. Po takim zabiegu wyjdą błędy. Podaj je na forum i zobaczymy co tam wyszło
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...