dobrze się dzieje
No wczesniej tez dzialaly, ale lusterka i central w drzwiach nie. Jak zamykam z pilota, to wszystko sie zamyka / otwiera procz drzwi kierowcy. A i co ciekawe - przycisk na srodku konsoli, ten do zamykania/otwierania wszystkich drzwi, nie jest podswietlany. Zdazylo mi sie raz, ze podswietlenie dzialalo, a pomaranczowa klodka mrygala jak zwariowana... Gdzie moze byc problem? Sterownik w drzwiach, czy centralnej elektryki?...
No wczesniej tez dzialaly, ale lusterka i central w drzwiach nie. Jak zamykam z pilota, to wszystko sie zamyka / otwiera procz drzwi kierowcy. A i co ciekawe - przycisk na srodku konsoli, ten do zamykania/otwierania wszystkich drzwi, nie jest podswietlany. Zdazylo mi sie raz, ze podswietlenie dzialalo, a pomaranczowa klodka mrygala jak zwariowana... Gdzie moze byc problem? Sterownik w drzwiach, czy centralnej elektryki?...
Nic, na dniach dokladam tempomat to tak czy siak sterownik pod kierownica i centralnej elektryki bede demontowal, to zobacze co i jak...

Już byłem umówiony u elektryka na czwartek, ale tchnęło mnie i zrobiłem ostatnie podejście 8) Czepiłem się wiązki, zacząłem sprawdzać prąd, zacząłem od słupka i w dwóch kablach był + natomiast w tych samych kablach przy silniczku już tylko w jednym kablu był +. Zacząłem rozwijać izolację przy kostce silniczka i chciałem na krótko podać napięcie do drugiego kabla żeby sprawdzić czy coś to da i zanim zdążyłem to zrobić kabel ten wylazł mi z kostki... Okazało się że w środku się upitolił. Skombinowałem drugą wsuwkę z kablem, zlutowałem i śmiga w końcu tak jak powinno!!!
Został tylko problem otwierających się szyb przy zamykaniu więc chciałem wyjąć zamek i zająć się mikrostykiem za to odpowiedzialnym. Na dzień dobry wyciągnąłem wkładkę i okazało się, że partacko była "NAPRAWIONA" jakimś bodajże papierkiem z cukierka :hammer i okazało się, że zamykając i cofając kluczyk wiosełko zamka wracało do pozycji otwierania i w tym cały problem
Wkładka również naprawiona i wszystko już śmiga :P Poniżej dodaję foto moich problemów (kijowe bo nie chciałem w trakcie roboty latać po aparat więc zrobione telefonem). Także okazuje się, że wiekszość takich przypadków wbrew pozorom to jednak problem sparciałej instalacji i zaśniedziałych styków.
Dzięki wielkie wszystkim :!: 

Komentarz