kabi_007, z tego co wiem to hella-behr. Taką więc kupiłem nową na wymianę.
[O1] Nagrzewnica + problemy
Zwiń
X
-
fidodido, Siema Słuchaj moja rada to sprzedaj ten samochód same z nim problemy masz a jak już chcesz robić to rozbierz całość i sprawdź co się z nim działo czy to nie powódź jakaś co do nawiewu to widzę że temat się zaczął przy roztopach a więc sprawdź czy ci filtr kabinowy nie zamaka albo się gdzieś woda nie zbiera jak coś mój numer chyba jeszcze masz więc możesz zadzwonić to się pomyśli co to może byćByło O1 1.6
Jest Toledo VR5
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanX89fidodido, Siema Słuchaj moja rada to sprzedaj ten samochód same z nim problemy masz a jak już chcesz robić to rozbierz całość i sprawdź co się z nim działo czy to nie powódź jakaś co do nawiewu to widzę że temat się zaczął przy roztopach a więc sprawdź czy ci filtr kabinowy nie zamaka albo się gdzieś woda nie zbiera jak coś mój numer chyba jeszcze masz więc możesz zadzwonić to się pomyśli co to może byćAuto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PanX89nie wiem ja w swoim jeszcze nie miałem problemu odpukać a to po jakich ty mechanikach jeździsz ?
wymienione amorki sprężyny
no i problem gaśnięcia auta na gazie to moje problemy
reszta to bardziej moja ciekawość
mechanik to Stefan Supraśl
elektryk to Stasio KleosinAuto: Skoda Octavia I
Komentarz
-
-
No i po sprawie , nagrzewnica wymieniona dość mocno ciekła, podczas wymiany mowili ze wytarli dookoła ile dali rade.
w aucie sucho nic nie paruje ale........
No właśnie jest ale tzn. podczas gdy nagrzewnica zaczyna grzać pojawia się taki dziwny zapach chemii nawet nie umiem go określić, przy zimnym nawiewie brak zapachu.
Panowie czyżby nagrzewnica musiała się przepalić czy jak.?Auto: Skoda Octavia I
Komentarz
-
-
Norma. Nagrzewnice konserwowane są jakimś olejem i śmierdzi podczas użytkowania nowej nagrzewnicy- jak się rozgrzewa to olej się przypala.. Smród utrzymuje się dość długo, dlatego ja przy wymianach zawsze polewam nową nagrzewnicę gorącą wodą aby zmyć ten olej. U siebie możesz ewentualnie kupić pianke do klimy i poprzez rurkę spryskać nagrzewnicę. Pomaga dość szybko. Polecam jakiś intensywny zapach, np lasu.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Co powiecie na to aby taką nową nagrzewnicę wsadzić przed montażem do zmywarki i po porstu umyć samą gorącą wodą oczywiście bez żadnych tabletek do zmywania i proszków, czy to aby nie przesada Z pewnością jednak olej konserwacyjny został by usunięty ...// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
Komentarz