I ja pozwólcie coś dołożę....
A u mnie śmierdzi jak włączę obieg wewnętrzny,takim duszącym zapachem,stęchniętym.
Filtr kabinowy mam po dużym przeglądzie w ASO tj.wymieniony.
Może miał ktoś podobne przypadłości?Może dopiszę,że podczas normalnego obiegu zewnętrznego jest o.k.
Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Ja do tej pory używałem w drugim samochodzie "CarPlan Kleen Air" i jestem bardzo zadowolony, warunkiem sukcesu i poprawnego działania jest to że trzeba to robić dokładnie według załączonej instrukcji oraz od razu wymienić filtr kabinowy na nowy.
A po kościele podjechałem do lidla i kupiłem środek za 25zł....operacja przeprowadzona-mam nadzieję,że pomyślnie.Teraz auto wietrzy się wg.instruction attached. :wink:
Poważnie pianki wam działają? u mnie działały tak na miesiąc, w zasadzie tłumią tylko zapaszki. Pomaga ozonowanie. raz na rok i spokój.
mangi nie wiem jak pianki ale aerozole z funkcją powolnego uwalniania czynnika odgrzybiającego dzialaja super pod warunkiem ze robisz od razu wymiane filtra kabinowego i nie masz bardzo zapuszczonej i zaniedbanej klimatyzacji (nie czyszczona i nie serwisowana od lat) bo wtedy to juz środki "domowe" nie pomogą.
Tamtej zimy nie jeździłem na "AUTO" i na wiosnę spotkała mnie śmierdząca sprawa...W tym roku całą zimę jeździłem na "AUTO" - jak mówi instrukcja - i teraz nie mam żadnego smrodu
I jak tam boogoo, pianka pomogła? Pytam, bo minęły 4 miesiące od Twojego "zabiegu"
Ja czekam na filtr kabinowy i na dniach użyję polecanego CarPlan Kleen (spray). Poprzedni właściciel nabijał klimę i ją odgrzybiał jakiś rok temu, więc może to wystarczy teraz u mnie. A jak nie, to sięgam do portfela i ozonowanie :P
u mnie to były niezłe jaja...
po pierwsze to owszem użyłem tego środka z lidla i pomogło-żadnych pianek,tylko ten dyfuzor
po drugie mój filtr kabinowy był umoczony w jakimś rozpuszczalniku z lakierni,bo smród chemii odczuwalny był powyżej 20stp. Celsjusza. i ten też musiałem wymienić-złośliwe gnoje w ASO robią.
No to faktycznie niezłe jaja... :?
Wymieniłem dzisiaj filtr, użyłem tego środka i zobaczymy, co to da. Na razie pachnie cytrynką :P
Trafiłem na jakąś felerną puszkę Kleen Air, bo korek wyskakiwał do góry po zablokowaniu, musiałem go taśmą przykleić :wink:
Komentarz