Ależ tu cisza. Pozdrowienia dla srebrnej O1 przedliftowej NOLxxxxx widzianej w Olsztynie na skrzyżowaniu Pstrowskiego/Synów Pułku wczoraj około 12:00.
[O2] Nie pali - problem z zestawem wskaźników
Zwiń
X
-
[O2] Nie pali - problem z zestawem wskaźników
Witam
Mam duży problem, dzisiaj po skończonej robocie wsiadam do auta a tu deska rozdzielcza martwa - ani wskaźniki nie działają ani zegary, nic kompletnie. Przekręcam kluczyk dalej to samo, zapalam i na sekundę zaskoczy i zdycha a deska dalej martwa. Szyby działają, światła działają, kierunki też, podświetlenie włączników ogrzewania i nawiewu martwe. Radio działa. Oświetlenie dolne drzwi działa, lampki w podsufitce działają, wycieraczki też. Auto na hol i do ASO i po godzinie diagnoza że padł zestaw czy moduł wskaźników i teraz najciekawsze że normalnie to kasują za to 3400zł ale że auto miało pierwszy przegląd w ASO a drugi wpisany w książce wypada w lipcu 2012 to oni mogą wystąpić do producenta żeby z dobrej woli umorzył cenę na ten moduł(nie ma reguły ale zazwyczaj jest to 50-70 a czasem 100%) i czas oczekiwania do 2 tygodni. Ale jutro będę wiedział czy producent się zgodzi na prośbę ASO. I co ja mam teraz zrobić, może już ktoś przerabiał to, a może można ten zestaw/moduł naprawić ?
Pomóżcie
Pozdrawiamblade232
-
-
Zamieszczone przez Biszczucena 3400 to chyba za nowe zegary z robocizną :shock:
Robocizna to póki co 200 zł za diagnozę do rachunku dopisują.
Czy mam jakąś alternatywę czy czekać aż się wypowie producent?blade232
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blade232producent nie chce tego "podarować" to jak mam się czuć jako stały klient. Mam ich zaszantażować że te 3 skodziany już na serwis nie przyjadą do nich tylko do konkurencji z innego miasta czy co?
Po za tym to awaria w nowym aucie z tego co piszesz, więc powinno być na gwarancji zrobione"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Witam po przerwie
Sprawa się wyjaśniła. Doradca z serwisu po zgłoszeniu do producenta problemu dostał odpowiedź że 50% będzie "podarowana" czyli 1700zł i robocizna to mój koszt ale chyba okazał się "normalnym" człowiekiem a nie maszynką do zarabiania dla ASO pieniędzy z naiwnych klientów i wpadł na pomysł w porozumieniu z mechanikami że mają na magazynie te moduły z innych octavek i samą spaloną płytkę z układem scalonym podmienią i tego samego dnia zrobili tak i cała impreza kosztowała 600zł "nieoficjalnie" bo normalnie nie mogą tak robić i tylko cały moduł wymieniają bez patrzenia czy tylko wystarczy jedną z paru płytek w nim wymienić bo najwyraźniej koncern volkswagen nie dopuszcza bawienia się w takie pierdoły no i ASO oficjalnie też tego nie robią żeby więcej zarobić.
Teraz Czeszka odzyskała zdrowie i mam nadzieje że to jakiś feler był z tą elektroniką, chyba że to się stało przez to że 3 tyg temu padł mi aku i na kabelkach była reanimowana.blade232
Komentarz
-
Komentarz