www.ambergold.com.pl - ogłoszenie
Aktywacja czujnika temperatury powietrza
Zwiń
X
-
Aktywacja czujnika temperatury powietrza
Witam Wszystkich,
Mam problem. Po wypięciu czujnika temperatury powietrza (tego przy zderzaku) i przeskanowaniu błędów vagiem znikło wskazanie temperatury z MFA. Po wpięciu czujnika dalej nie pokazuje temperatury (opcja ta znikła). Jak można go aktywować tzn tą opcje żeby pokazywał ?
Byłbym wdzięczny za pomoc."...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
A.M. Neville "Właściwości betonu"
-
-
nie ma czegoś takiego jak aktywacja czujnika
jak nie działa to jest uwalony, lub wiązka gdzieś uszkodzona->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Ale działał. Po wypięciu i przeskanowaniu błędów wykrył że go nie ma błędy usunąłem i znikło wskazanie temperatury z zegarów. Po ponownym podpięciu czujnika nie wykrywa go i dalej na zegarach nie mam wskazania po prostu tak jakby tej opcji nie było."...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
Komentarz
-
-
a z jakiego powodu go wypinałeś?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ja go nie wypinałem. Prawdopodobnie Mech zapierniczył jak mi immo robił bo same kable były bez wtyczki i zwisały jakby ktoś wyrwał. jak zostawiłem auto temp była jak odebrałem to były tylko kreski, po przeskanowaniu Vagiem zniknęło całkiem"...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
Komentarz
-
-
i coś drgnęło w temacie?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
1. Czujnik padnięty - jakoś mało prawdopodobne.. ale ale...
2. źle zamontowany albo sobie gdzieś tam lata w środku
3. Jakiś majster coś tam grzebał i przypiął gdzie mu pasowało.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Dałem sobie spokój z tym czujnikiem i jeździłem bez. ostatnio i wypadł ( luzno zawieszony) i zauważyłem że jest nie dopięty. wpiąłem mocniej i czujnik działa... ops:"...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
Komentarz
-
Komentarz