witam.
Z racji, ze elektryk vagiem nie mógł mi aktywować migania kierunków i pikania seryny przy otwieraniu i zamykaniu auta, a tylko udało mu si włączyć domykanie szyb z pilota, postanowiłem poszukać modułu komfortu.
Moim oczom ukazało się to.
Udostępnij swoje zdjęcia i pliki graficzne za darmo bez rejestracji.
Nie mam w ogóle 2 wtyczki tak jak u niektórych tylko jeden kabelek wpięty w gniazdo.
nie znam tez nrów modułu bo nie mam takiego torxa żeby się dalej dostać.
Mam 4x el. szyby, el. lusterka i fabryczny alarm (?) (który podobno jest, ale jego śladów nie widzę).
o alarmie pisałem tutaj. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53205
Prawdopodobnie powodem tego jest właśnie brak podłączonego alarmu po komfortu.
Gdzie szukać wtyczek?
Jaki jest kabelek od kierunków?
nie będe zakładał nowego tematu, może ktoś mi pomoże. Auto kupione w salonie w PL alarm jest dokładany z dodatkowym pilotem którym auto otwieram (alarm się rozbraja) i auto zamykam (alarm się załacza) czy da sięt o podłączyć pod oryginalnego pilota bo mam dwa i to mało fajne jest, jeśli sie da moze ktoś mi pomóc
nie da się zbytnio, ponieważ pilot z kluczykiem służy do obsługi ori alarmu,
a nie jakiegoś dokładanego (nawet w salonie)
a alarm dodatkowy tylko wysyła sygnały "na dzika" do instalacji samochodu- zamknij, otwórz, mrugnij, zatrąb
alarm dokładany korzysta z czujników otwarcia drzwi i ma własne czujki
[ Dodano: Sro 07 Mar, 12 09:52 ]
schemat wysłałem
tylko się zastanawiam jak chcesz to podpiąć jak tam nie ma/nie było nic podłączone
raczej nie będzie to tylko podłączenie przewodów do wtyczki (musisz piny kupić)
schemat wysłałem
tylko się zastanawiam jak chcesz to podpiąć jak tam nie ma/nie było nic podłączone
raczej nie będzie to tylko podłączenie przewodów do wtyczki (musisz piny kupić)
wyślij jeszcze raz bo nic nie dostałem.
podłączenie syrenki, podłaczenie czujników...
nie wiem jak, ale mam czujniki podłączone, obejrzyj filmik z mojego innego tematu- link na górze, jak uzbroję alarm i otworze drzwi od środka to komfort (?) cyka, kierunki nie migają bo nie podłączone, syrenki nie słychać, bo też nie podłączona.
[ Dodano: Pią 09 Mar, 12 12:50 ]
ok. Wszystko już zebrałem.
Komentarz