szyby zjezdzaja na doł podczas otwierania drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ripper
    Classic
    • 2013
    • 3

Witam możliwe że był na ten wątek poruszany także jak coś proszę o zwrot do tematu gdyż nie znalazłem, podkreślam że klapka gasząca się zamyka i jest w miarę czysta,Turbo było regenerowane niecałe 10tys km temu mimo to mam wyciek oleju z przodu na osłonie silnika na łączeniach rur do IC dokładnie poniżej pkt 6 na łączeniu pionowym oraz za kolankiem od IC
    Wykorzystane zdjęcie z forum Dziękuje z góry http://img203.imageshack.us/img203/4185/egrkopia.jpg
    Panowie/Panie macie pomysł jak temu zapobiec gdyż zostawiam plamy na kostce i mnie to irytuje

Pozdrawiam
  • gruszka78
    Classic
    • 2012
    • 7

Witam. od 3 dni jestem posiadaczem octavii kombi 1,9 tdi z 99 roku. podczas otwierania drzwi kluczykiem jak troszke dalej go wychyle w lewo to otwiera sie c. zamek i wszystkie 4 szyby zjezdzaja mi na doł. jak przekrece na zamykanie mocniej to szyby jada do góry. jest to bardzo czułe i trzeba przy otwieraniu auta delikatnie obracac kluczykiem. 2 sprawa to czy da sie zamontowac jakis sterownik aby zamykac i otwierac z pilota. dziekuje z gory za podpowiedzi. Pozdrawiam

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

tak jest, jak przekrecisz w lewo i przytrzymasz troche dluzej to zjada szyby i w prawo to sie zamkna. Mozna to zrobic w piloie (scyzoryku) na tej samej zasadzie: trzymasz otwieranie dluzej szyby sie otwieraja, zamykanie - szyby sie zamykaja.

Komentarz

• RUMBA
        Drive
        • 2011
        • 47

Re: szyby zjezdzaja na doł podczas otwierania drzwi

Zamieszczone przez gruszka78
        Witam. od 3 dni jestem posiadaczem octavii kombi 1,9 tdi z 99 roku. podczas otwierania drzwi kluczykiem jak troszke dalej go wychyle w lewo to otwiera sie c. zamek i wszystkie 4 szyby zjezdzaja mi na doł. jak przekrece na zamykanie mocniej to szyby jada do góry. jest to bardzo czułe i trzeba przy otwieraniu auta delikatnie obracac kluczykiem. 2 sprawa to czy da sie zamontowac jakis sterownik aby zamykac i otwierac z pilota. dziekuje z gory za podpowiedzi. Pozdrawiam
        Jeśli masz na myśli, że przy otwieraniu czy zamykaniu chodzą Ci szyby a nie przytrzymujesz kluczyka to jest to uszkodzona wkładka zamka, wiosełko nie chodzi równo z ruchem kluczyka (wychyla się za bardzo w lewo lub prawo) i wtedy otwierają lub zamykają się szyby. Sprawdź od strony pasażera czy wszystko chodzi tak jak trzeba, jeśli tak to jest to wkładka o której piszę. Jeśli chodzi o dołożenie pilota to możesz założyć dowolny sterownik zamka z allegro, jeśli chcesz żeby domykał Ci szyby to wybierasz z funkcją domykania szyb

Komentarz

• gruszka78
          Classic
          • 2012
          • 7

dzieki za rady. poszukam na allegro jakiegos dobrego sterownika.

Komentarz

Pracuję...