[Inne] Spryskiwacze Skoda Superb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pavvulon
    Classic
    • 2011
    • 18

Witam, to i ja poproszę TMBHE61Z7A8011102
  • terre
    Ambiente
    • 2010
    • 128

Witam. Mój ojciec posiada skodę Superb 2010r i denerwuje go to że jak włączy spryskiwacze na przednią szybę zaraz uruchamiają się spryskiwacze reflektorów. W superbie 1 trzeba było przytrzymać troszkę dłużej manetkę i dało się to regulować sama szyba albo szyba i reflektory. Moje pytanie jest takie czy idzie jakoś przestawić w komputerze czas opóźnienia uruchomienia się spryskiwaczy reflektorów ??? Dodam że w skodzie powiedzieli że oni nie potrafią tego zrobić

Komentarz

• RUMBA
      Drive
      • 2011
      • 47

Re: Spryskiwacze Skoda Superb

Zamieszczone przez terre
      Witam. Mój ojciec posiada skodę Superb 2010r i denerwuje go to że jak włączy spryskiwacze na przednią szybę zaraz uruchamiają się spryskiwacze reflektorów. W superbie 1 trzeba było przytrzymać troszkę dłużej manetkę i dało się to regulować sama szyba albo szyba i reflektory. Moje pytanie jest takie czy idzie jakoś przestawić w komputerze czas opóźnienia uruchomienia się spryskiwaczy reflektorów ??? Dodam że w skodzie powiedzieli że oni nie potrafią tego zrobić
      Raczej się da, jeśli idzie to jakoś przez kompa a nie tylko na przekaźniku. Pewnie za szybko nikt Ci nie odp bo mało kto ma do czynienia z takimi bajerami Póki co może odłączyć wtyczkę od pompki na reflektory bo chyba jest do tego osobna pompka. Ale to tylko takie łopatologiczne rozwiązanie :P

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

terre, a nie ma w SI przypadkiem tak jak w O II, czyli ze spryski uruchamiaja sie co piate spryskami szyby, oraz TYLKO w momencie gdy włacznik świateł mijania znajduje sie w pozycji "on" ?
        Czarny Elegance

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli jest to zrobione tak jak w OII to można tak wyregulować czas działania i opóźnienia, że spryski bądą się włączały na bardzo krótko albo bardzo rzadko albo wcale.
          Kwestia kombinowania dwoma parametrami w kodowaniu.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• terre
            Ambiente
            • 2010
            • 128

Możliwe że jest to tak samo jak w OII a może mnie ktoś pokierować gdzie znajdę kodowanie ???

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W O2 FL spryski reflektorów włączają się tylko przy włączonych światłach mijania: przy pierwszym "spryskaniu" szyby, a potem co piąte "spryskanie" szyby.
              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:wink:
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Sebastian_M26
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1823
                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Eidos71
                  W O2 FL spryski reflektorów włączają się tylko przy włączonych światłach mijania: przy pierwszym "spryskaniu" szyby, a potem co piąte "spryskanie" szyby.
                  W Superbie jest tak samo.
                  A czemu nie chcesz spryskiwacza? Dutki uciekają?
                  Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• caveman_
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 196

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                    Dutki uciekają?
                    Pewnie tak bo kolega nawet na miejscowego spota nie zagląda :diabelski_usmiech
                    www.mikrowag.pl

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

mozna co 3 i 5 sprysniec chyba. Na auto tez spryskuje reflektory ale chyba dopiero jak czujnik wlaczy swiatla mijania

Komentarz

• Marian 2
                        L&K
                        • 2007
                        • 1086
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Wiem, że narażę się tym, co uważają rozwiązanie fabryczne za coś nie do przekroczenia za żadną cenę, bo to "obniży" wartość samochodu, a wszystko inne jest "druciartstwem".
                        Otóz do uruchamiania spryskiwaczy reflektorów najlepiej sprawdza się dodatkowy przycisk uruchamiający pompkę spryskiwacza. Można wtedy skorzystać ze spryskiwacza w każdej potrzebnej chwili, i jak długo się chce. No ale do tego trzeba nie bać się wywiercić przysłowiową "dziurkę" w samochodzie.
                        Te wszystkie powiązania spryskiwacza reflektorów ze spryskiwaczem szyby fabryka robi tylko ze względów oszczędnościowych, bo odpada koszt dodatkowego przycisku, oraz koszt zaprojektowania miejsca na pulpicie pod ten przycisk, no i koszt dodatkowej instalacji.

Komentarz

Pracuję...