Witam, to i ja poproszę TMBHE61Z7A8011102
[Inne] Spryskiwacze Skoda Superb
Zwiń
X
-
[Inne] Spryskiwacze Skoda Superb
Witam. Mój ojciec posiada skodę Superb 2010r i denerwuje go to że jak włączy spryskiwacze na przednią szybę zaraz uruchamiają się spryskiwacze reflektorów. W superbie 1 trzeba było przytrzymać troszkę dłużej manetkę i dało się to regulować sama szyba albo szyba i reflektory. Moje pytanie jest takie czy idzie jakoś przestawić w komputerze czas opóźnienia uruchomienia się spryskiwaczy reflektorów ??? Dodam że w skodzie powiedzieli że oni nie potrafią tego zrobić
-
-
Re: Spryskiwacze Skoda Superb
Zamieszczone przez terreWitam. Mój ojciec posiada skodę Superb 2010r i denerwuje go to że jak włączy spryskiwacze na przednią szybę zaraz uruchamiają się spryskiwacze reflektorów. W superbie 1 trzeba było przytrzymać troszkę dłużej manetkę i dało się to regulować sama szyba albo szyba i reflektory. Moje pytanie jest takie czy idzie jakoś przestawić w komputerze czas opóźnienia uruchomienia się spryskiwaczy reflektorów ??? Dodam że w skodzie powiedzieli że oni nie potrafią tego zrobićPóki co może odłączyć wtyczkę od pompki na reflektory bo chyba jest do tego osobna pompka. Ale to tylko takie łopatologiczne rozwiązanie :P
Komentarz
-
-
W O2 FL spryski reflektorów włączają się tylko przy włączonych światłach mijania: przy pierwszym "spryskaniu" szyby, a potem co piąte "spryskanie" szyby.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
:wink:Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Wiem, że narażę się tym, co uważają rozwiązanie fabryczne za coś nie do przekroczenia za żadną cenę, bo to "obniży" wartość samochodu, a wszystko inne jest "druciartstwem".
Otóz do uruchamiania spryskiwaczy reflektorów najlepiej sprawdza się dodatkowy przycisk uruchamiający pompkę spryskiwacza. Można wtedy skorzystać ze spryskiwacza w każdej potrzebnej chwili, i jak długo się chce. No ale do tego trzeba nie bać się wywiercić przysłowiową "dziurkę" w samochodzie.
Te wszystkie powiązania spryskiwacza reflektorów ze spryskiwaczem szyby fabryka robi tylko ze względów oszczędnościowych, bo odpada koszt dodatkowego przycisku, oraz koszt zaprojektowania miejsca na pulpicie pod ten przycisk, no i koszt dodatkowej instalacji.
Komentarz
-
Komentarz