Witam wszystkich. Mam dziwny problem z wycieraczkami przednimi (Octavia I Kombi rok 2000) Problem pojawił się końcem zeszłej zimy.Mianowicie na najszybszym biegu, wycieraczki blokowały się w jednym położeniu i przestawały działać, wracając do szybkości pierwszej bądź z przerwą zaczynały działać ponownie. Skończyła się zima i problem zniknął. Całą wiosnę, lato i jesień wszystko było ok. Teraz od tygodnia, gdy temperatura znów spadła problem powrócił. Działa pojedyncze machnięcie piórem, bieg interwałowy i z pierwszą prędkością, natomiast druga prędkość po włączeniu blokuje wycieraczki. Miał ktoś może podobny problem?? Będę wdzięczny za pomoc
[O1] wymiana szkła reflektora octavia I przed liftem
Zwiń
X
-
[O1] wymiana szkła reflektora octavia I przed liftem
Witam,
Moja lampa wygląda jakbym dostał z wiatrówki - mały otworek i pajęczynka wokoło - oczywiście po opadach zaparowuje...
Pytanie dotyczy samego szkła - czy jest różnica w budowie szkła w wersji z halogenami i bez? Czy warto inwestować w oryginał (Hella) czy brac zamiennik? Na chłopski rozum to tylko szkło ale z drugiej strony jeśli ma przylegać idealnie i dobrze rozpraszać światło to nie ma co chyba oszczędzać (różnica ok 50 PLN)___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
-
-
yosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami, tak więc zaplanuj sobie od razu wymianę obydwu, no chyba że kupisz używkę.
Ja u siebie wymieniłem obydwa szkła - lampa z halogenem - ori, za szkło wyszło jakieś 70 złotych, tak więc koszt szkieł +/- 150 zeta + trochę czasu na wymianę.
Moim zdaniem warto zainwestować w oryginał.
Co do pytania o różnicę w szkłach, to niestety nie pomogę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czarny_wwayosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami,___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yosssarianczarny_wwa napisał/a:
yosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami,
tzn będzie to wizualnie słabo wyglądać czy w jakiś sposób utrudniać nocną jazdę?
Komentarz
-
-
fidodido, Reflektory O1 przed fl sa rozbieralne. Szkła chińskie kosztują 18 zł szt. założyłem takie i świeca identycznie jak ori. Robota szybka łatwa i przyjemna nawet lamp nie trzeba wyjmować tylko wystarczy odkręcić śruby..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Ja mam stare klosze Hella schowane do pudełka bo po umyciu w wyszorowaniu szczoteczką sporo przejaśniały . Moim zdaniem lepiej wymienić parami..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz