[O1] wymiana szkła reflektora octavia I przed liftem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celtics
    Classic
    • 2009
    • 28

Witam wszystkich. Mam dziwny problem z wycieraczkami przednimi (Octavia I Kombi rok 2000) Problem pojawił się końcem zeszłej zimy.Mianowicie na najszybszym biegu, wycieraczki blokowały się w jednym położeniu i przestawały działać, wracając do szybkości pierwszej bądź z przerwą zaczynały działać ponownie. Skończyła się zima i problem zniknął. Całą wiosnę, lato i jesień wszystko było ok. Teraz od tygodnia, gdy temperatura znów spadła problem powrócił. Działa pojedyncze machnięcie piórem, bieg interwałowy i z pierwszą prędkością, natomiast druga prędkość po włączeniu blokuje wycieraczki. Miał ktoś może podobny problem?? Będę wdzięczny za pomoc
  • yosssarian
    Drive
    • 2008
    • 79

Witam,

Moja lampa wygląda jakbym dostał z wiatrówki - mały otworek i pajęczynka wokoło - oczywiście po opadach zaparowuje...

Pytanie dotyczy samego szkła - czy jest różnica w budowie szkła w wersji z halogenami i bez? Czy warto inwestować w oryginał (Hella) czy brac zamiennik? Na chłopski rozum to tylko szkło ale z drugiej strony jeśli ma przylegać idealnie i dobrze rozpraszać światło to nie ma co chyba oszczędzać (różnica ok 50 PLN)

Komentarz

• czarny_wwa
      Rider
      • 2008
      • 411
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

yosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami, tak więc zaplanuj sobie od razu wymianę obydwu, no chyba że kupisz używkę.
      Ja u siebie wymieniłem obydwa szkła - lampa z halogenem - ori, za szkło wyszło jakieś 70 złotych, tak więc koszt szkieł +/- 150 zeta + trochę czasu na wymianę.
      Moim zdaniem warto zainwestować w oryginał.

Co do pytania o różnicę w szkłach, to niestety nie pomogę.

Komentarz

• yosssarian
        Drive
        • 2008
        • 79

Zamieszczone przez czarny_wwa
        yosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami,
        tzn będzie to wizualnie słabo wyglądać czy w jakiś sposób utrudniać nocną jazdę?

Komentarz

• czarny_wwa
          Rider
          • 2008
          • 411
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez yosssarian
          czarny_wwa napisał/a:
          yosssarian, jeżeli planujesz wymieniać szkło to w ciemno mogę powiedzieć, że po wymianie tylko jednego będziesz widział różnicę między lampami,

tzn będzie to wizualnie słabo wyglądać czy w jakiś sposób utrudniać nocną jazdę?
          Wizualnie słabo wyglądać.

Komentarz

• eggzman
            Rider
            • 2008
            • 465
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BLR 2.0 FSI 150 KM

yosssarian, ale to jest szkło więc możesz to stare ew. spróbować umyć jakimś mocnym środkiem do szyb, a najlepiej karcherem od środka i od zewnątrz. Myślę, że powinno się udać trochę to zniwelować.
            Kacper
            Opel Combo C 1,6 8v
            O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• fidodido
              Rider
              • 2010
              • 440

a czy szkła reflektorowy w o1przed liftingiem są rozbieralne.?
              Auto: Skoda Octavia I
              Kolor: Srebrny
              Pojemność: 1,8T 20V
              Moc: 150KM
              Typ silnika: AGU
              Gaz: STAG-4

Komentarz

• phoneman
                RS
                • 2008
                • 3374
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

fidodido, Reflektory O1 przed fl sa rozbieralne. Szkła chińskie kosztują 18 zł szt. założyłem takie i świeca identycznie jak ori. Robota szybka łatwa i przyjemna nawet lamp nie trzeba wyjmować tylko wystarczy odkręcić śruby.
                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

Moze po prostu sprzedaj ten drugi klosz i kup 2 nowe. Ewentualnie kup paste polerska do reflektorow i wypolerujesz sobie.

Komentarz

• phoneman
                    RS
                    • 2008
                    • 3374
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja mam stare klosze Hella schowane do pudełka bo po umyciu w wyszorowaniu szczoteczką sporo przejaśniały . Moim zdaniem lepiej wymienić parami.
                    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• luks
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 240

albo do zmywarki na 90st z nimi :P
                      skoda
                      fuckyeah!

Komentarz

Pracuję...