Troszkę nie miałem czasu napisać, ale zdecydowałem się na wczesniej omawianego Concorda Ultimax. Jesteśmy póki co zadowoleni. Bardzo fajnie się kładzie, a póki co mój synek lepiej czuje się w pozycji lekko pochylonej. Nie robiliśmy póki co długiej trasy, ale wydaje mi się, że sprawdzi się doskonale. Materiały dobre, póki co ciężko oszacować jak będzie pociła się skóra - wiadomo, ale generalnie użyta tapicerka jest dobrej jakości i w strukturze zbliżona do materiałów wykończeniowych w samochodach... Dziękuję za pomoc w wyborze!
[O2] tryb awaryjny 1.9 tdi bxe 200k km
Zwiń
X
-
[O2] tryb awaryjny 1.9 tdi bxe 200k km
witam
dużo wątków na ten temat ale do rzeczy.Dwa razy w przeciągu 100km moja skodzianka chwyciła tryb awaryjny(serwisowy) na 3 biegu przy około 3,2 tyś obr jadąc pod górkę.Teraz pytanie czy lepiej regenerować czy lepiej dać wyczyścić turbinę.Auto mam niedługo najechałem nim dopiero 6 tyś km.Wiem że może to być inna przyczyna niż zapieczona kierownica w turbinie ale stawiam na ten właśnie problem.Do jakiego warsztatu się udać tu na śląsku najlepiej w okolicach Katowic,a może ktoś z forumowiczów potrafi podpiąć vaga i zdiagnozować problem . Proszę o fachową poradę.Drugie pytanie czy przy powiedzmy średnich umiejętnościach jestem w stanie wyczyścić turbinę czy napotkam na jakieś poważne problemy a może ktoś z okolicy robił już takie czyszczenie i chciałby wspomóc potrzebującego wskazówkami .
Z góry dzięki bo zawsze można na Was liczyć
-
-
byłem dzisiaj w Zabrzu w QService na ulicy Królowej Kingi 4,pan mechanik podpiął pod komp no i błąd jaki pokazało to "przeładownie" także nie ma się co martwić powiedział tylko raz na tydzień przegonić skodzianke co kierowniczki w turbo będą pracować a ostatecznie wyczyścić od środka (koszt 450zł) i to wszystko dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacabyłem dzisiaj w Zabrzu w QService na ulicy Królowej Kingi 4,pan mechanik podpiął pod komp no i błąd jaki pokazało to "przeładownie" także nie ma się co martwić powiedział tylko raz na tydzień przegonić skodzianke co kierowniczki w turbo będą pracować a ostatecznie wyczyścić od środka (koszt 450zł) i to wszystko dzięki za odpowiedzi pozdrawiamPOTRZEBNA NOWA, ORYGINALNA TURBOSPRĘŻARKA DO AUTA Grupy VW (Audi Skoda Seat) i innych?
Zapraszam WEJDŹ i SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadoslavZamieszczone przez gacabyłem dzisiaj w Zabrzu w QService na ulicy Królowej Kingi 4,pan mechanik podpiął pod komp no i błąd jaki pokazało to "przeładownie" także nie ma się co martwić powiedział tylko raz na tydzień przegonić skodzianke co kierowniczki w turbo będą pracować a ostatecznie wyczyścić od środka (koszt 450zł) i to wszystko dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
nie ma co się doszukiwać zbyt pochopnie że wszystko jest padnięta zaraz ale każdy może mieć swoje zdanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacawedług ciebie padnięty zawór sterujący ciśnenieniem nie zostawił by błędu i przy odczycie nie powinien wyskoczyć ten błąd??
nie ma co się doszukiwać zbyt pochopnie że wszystko jest padnięta zaraz ale każdy może mieć swoje zdaniePOTRZEBNA NOWA, ORYGINALNA TURBOSPRĘŻARKA DO AUTA Grupy VW (Audi Skoda Seat) i innych?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadoslavZamieszczone przez gacawedług ciebie padnięty zawór sterujący ciśnenieniem nie zostawił by błędu i przy odczycie nie powinien wyskoczyć ten błąd??
nie ma co się doszukiwać zbyt pochopnie że wszystko jest padnięta zaraz ale każdy może mieć swoje zdanie
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacadalej się z tobą dokońca niezgodzę ponieważ złe działanie zaworu N75 powinno też zostawić jakiś ślad a było "czysto" także zgodzę się z mechanikiem że powodem jest przycinająca kierownica w turbinie no chyba że się mylę i zawór N75 działa wadliwie i nie zostawia za sobą śladu.Jeszcze jedno misię przypomniało co powiedział mechanik że ten właśnie zawór jak narazie wymienił tylko jeden bo był pęknięty po jakieś tam stłuczce także jestem prawie że pewny
pozdrawiambo o tym wcześniej nie było mowy.
Także przeganiaj swoją Octavkę i będzie jeździła jak należyPOTRZEBNA NOWA, ORYGINALNA TURBOSPRĘŻARKA DO AUTA Grupy VW (Audi Skoda Seat) i innych?
Komentarz
-
Komentarz