Laguna II 2004 rok w dieslu to była jakas makabra zaczynajac od elektryki kańczac na silniku oczywiscie padła skrzynia turbo na wykonczeniu olej w chłodnicy po 3 miesiacach sprzedałem z bardzo duza strata finansowa :?
[O1] Problem z odpaleniem
Zwiń
X
-
[O1] Problem z odpaleniem
Witam,
Mam problem z odpaleniem Skody OKTAWVI. 1.9 TDI 105 km. rok 2005
Dokładnie 6 godzin od zatankowania auto nie odpaliło. Zaprowadziłem do mechanika ale on jest bez radny. W skodzie zostały sprawdzone elementy elektroniczne i mechaniczne. Komputer nie wykazuje błędów. Odpala jedynie na plaku ale gaśnie po odstawieniu. Mechanik postawił diagnozę że popmowtryskiwacze nie działają i prawdopodobnie zostały zatarte. Koszt 4 tyś. W momencie zatankowania jeździłem 3 godziny (paliwo po spuszczeniu ze zbiornika dziwnie wyglądało i śmierdziało). Proszę o jakąś radę jaki kierunek obrać i co może być przyczyną.
-
-
Zamieszczone przez kris1980Gdyby to była stacja to mały problem ale nie stety kupiłem paliwo z drogi :?
jeśli ze stacji to działaj szybko, jak z "innego źródła" to masz problem.
sądzę, że podmiana wtrysków rozwiąże temat, paliwo z baku out + filtr i pukanie układu.
w mojej okolicy była stacja z którą zimą było sporo kłopotów, ale tyllko przez jeden sezon - potem doszli do odpowiednich wniosków :idea:
miałem też przypadki paliwa z "innego" źródła kiedy to nawet auta na vp rzucały palenie :shock: a co dopiero nowsze zasilania
Komentarz
-
-
Paliwo zostało zakupione z TIR-a. Zawsze było dobre ale tym razem skoda nie odpaliła. Po spuszczeniu ropa dziwnie śmierdziała i miała zielonkawy kolor. Mechanik powiedział że padły wszystkie wtryski bo nie ruszają w momencie kręcenia silnikiem. Skoda w momencie tankowania nie dymiła i nie szarpała ( tylko nie odpaliła). Mechanik każe mi wymieniać wtryski ale myślę że warto je sprawdzić. Możne regenerować!
Istnieje możliwość sprawdzenia wtrysków?
Komentarz
-
Komentarz