Witam
wiem że było opisane ale ja mam trochę inny problem (zmianę z mil jako że mam wersję wyspiarską na km udało mi się częściowo zrealizować) tylko mam problem z jednostkami spalania miałem ilość mil do przejechania na 1 galonie a po zmianie na Europę mam jednostki: ilość km do przejechania na 1 litrze. Mnie natomiast interesuje ilość litrów na 100km czy ktoś może poradzić jak to zmienić bo takie przeliczanie w biegu jest trochę kłopotliwe
Witam
wiem że było opisane ale ja mam trochę inny problem (zmianę z mil jako że mam wersję wyspiarską na km udało mi się częściowo zrealizować) tylko mam problem z jednostkami spalania miałem ilość mil do przejechania na 1 galonie a po zmianie na Europę mam jednostki: ilość km do przejechania na 1 litrze. Mnie natomiast interesuje ilość litrów na 100km czy ktoś może poradzić jak to zmienić bo takie przeliczanie w biegu jest trochę kłopotliwe
Masz maxi-dota? Jezeli tak, to tam znajdziesz ustawienia, ktore za to odpowiadaja.
mam model Elegance natomiast mile nie zmieniły się na km (jest to dla mnie bez różnicy - cale, stopy i mile nie są dla mnie problemem) interesuje mnie tylko wyświetlanie spalanie w bardziej przyswajalny sposób (l/100km) a nie wiem jak to mogę to ustawić VCDS póbowałem wszystkich możliwych opcji kodowania ale rezultatów brak
mam model Elegance natomiast mile nie zmieniły się na km (jest to dla mnie bez różnicy - cale, stopy i mile nie są dla mnie problemem) interesuje mnie tylko wyświetlanie spalanie w bardziej przyswajalny sposób (l/100km) a nie wiem jak to mogę to ustawić VCDS póbowałem wszystkich możliwych opcji kodowania ale rezultatów brak
A czy moge niedyskretnie spytać jak masz podane teraz spalanie ?
na oryginalnym kodowaniu było mpg (miles per galon), jak zmieniłem kodowanie na europejskie dostałem km/l więc wróciłem do poprzedniego bo mnie interesuje tak jak ma większość forumowiczów : l/100km
częściowo się z tym nie zgodzę bo przy spalaniu po zmianie kodowania na Europę pokazuje mi spalanie w l/km tylko jednostka mi nie pasuje bo wynik jest ilością km do przejechania na 1 litrze paliwa a nie ilość paliwa zużyta do przejechania na 100 km
Jakby tak pokazywal, to nie mialbym wynikow z trasy rzedu 13-15 jednostek - prawda ?? A tak po przeliczenie jest to ok 5l/100km wiec bardziej realne, gdzie po miescie mam 7-8 jednostek gdzie tu akurat pokrywa sie z 7l/100km.
Takie przelaczenie zadzialalo mi w OI. Tzn. pokazuje przebieg w km, spalanie liczy w 1/100km, ale pokazuje dalej galony
Witam
witam. ja mam ten sam problem chciałbym żeby spalanie było w litrach, a nie w galonach. Udało ci to zrobić za pomocą VCDSa?
0 - Deutschland (D)
1 - Rest der Welt (RdW)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
witam. Ja miałem ustawione na 4- Großbritannien (GB), dzis zmieniłem na 1-RdW ale to nic nie pomogło nadal są galony. Różnie kombinowałem i nic, zmieniałem nawet na te inne :
0 - Deutschland (D)
1 - Rest der Welt (RdW)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS) i nic sie nie zmienia Może gdzies indziej trzeba szukac. Pomocy. Pozdrawiam
Komentarz