Zamieszczone przez McGan
[O2] Wymiana cewek - akcja serwisowa
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana cewek - akcja serwisowa
Nie wiem czy ta informacja przewinęła się przez forum (znaleźć nie mogłem), tak więc postanowiłem ją Wam przekazać.
Skoda prowadzi akcję serwisową związaną z wymianą cewek w wybranych silnikach. Wiem, że na pewno dotyczy to 2.0 FSI ponieważ taki mam silnik u siebie. Pan w serwisie bąknął coś jeszcze o 1.8, ale w tym temacie był strasznie mało rozmowny. Widać Skoda nie chce się tym jakoś nadmiernie chwalić.
Tydzień temu na trasie auto zaczęło mi się krztusić, straciło moc, a silnik działał nierówno. Na tablicy rozdzielczej zaczęła migać kontrolka silnika. Z duszą na ramieniu doturlałem się do celu. Następnego dnia pojechałem do ASO. Co ciekawe po całej nocy stania, silnik ruszył bez zarzutu. W ASO z komputera wyszedł im faktycznie problem z cewką, a w systemie wyskoczyła im informacja, że moje auto objęte jest akcją serwisową. Sprawdzili raz jeszcze czy to o te cewki chodzi i po pozytywnej weryfikacji bez gadania wymienili mi wszystkie cztery cewki na koszt firmy. Warto dodać, że auto nie ma ciągłości serwisowania w ASO.
Jeśli zaśmieciłem forum niepotrzebnym wpisem, to przepraszam. Uznałem jednak, że warto Was poinformować, bo nie każdy musi o tym wiedzieć.
-
Komentarz