[O2] Wymiana cewek - akcja serwisowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talar3k
    Classic
    • 2011
    • 4

Zamieszczone przez McGan
    piotrek_gdy, ja tylko upewnię Cię w przekonaniu, że opcja podawana przez Sesika jest jak najbardziej odpowiednia GTB2260VK + wydech (DP 3", dalej 2,75", możesz sobie z tłumikami spokojnie zrobić) + filtr (BMC np., albo ITG) + customowy dolot i będziesz fruwał jak wariat :lol: Fakt, DSG wypadałoby wzmocnić - dzwoń, pisz do CS, temat jest im znany z tego co wiem.
    jedyna słuszna droga :!: :diabelski_usmiech
  • Plushowy
    Classic
    • 2010
    • 37

Nie wiem czy ta informacja przewinęła się przez forum (znaleźć nie mogłem), tak więc postanowiłem ją Wam przekazać.

Skoda prowadzi akcję serwisową związaną z wymianą cewek w wybranych silnikach. Wiem, że na pewno dotyczy to 2.0 FSI ponieważ taki mam silnik u siebie. Pan w serwisie bąknął coś jeszcze o 1.8, ale w tym temacie był strasznie mało rozmowny. Widać Skoda nie chce się tym jakoś nadmiernie chwalić.

Tydzień temu na trasie auto zaczęło mi się krztusić, straciło moc, a silnik działał nierówno. Na tablicy rozdzielczej zaczęła migać kontrolka silnika. Z duszą na ramieniu doturlałem się do celu. Następnego dnia pojechałem do ASO. Co ciekawe po całej nocy stania, silnik ruszył bez zarzutu. W ASO z komputera wyszedł im faktycznie problem z cewką, a w systemie wyskoczyła im informacja, że moje auto objęte jest akcją serwisową. Sprawdzili raz jeszcze czy to o te cewki chodzi i po pozytywnej weryfikacji bez gadania wymienili mi wszystkie cztery cewki na koszt firmy. Warto dodać, że auto nie ma ciągłości serwisowania w ASO.

Jeśli zaśmieciłem forum niepotrzebnym wpisem, to przepraszam. Uznałem jednak, że warto Was poinformować, bo nie każdy musi o tym wiedzieć.

Komentarz

• skalar
      Rider
      • 2010
      • 575

temat już był,akcja nadal jest warto podjechac do aso i dowiedzieć się czy auto kwalifikuję się.
      cewki zgodne z odpowiednimi oznaczeniami kwalifikującymi się do wymiany.

Komentarz

Pracuję...