Moduł komfortu nie działa - tragedia.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paulm
    Ambiente
    • 2005
    • 108

Zamieszczone przez bastek016
    konto zakładał mój syn i wpisał swoje dane :diabelski_usmiech
    :haha: To wejdz w "Profil" i pozmieniaj :diabelski_usmiech :haha:
  • Patron
    Classic
    • 2005
    • 32

Zaczęło się od tego że nie mogłem otworzyć bagażnika (dobrze że mogłem dostać się od środka)
    Po chwili zauważyłem też, że nie działają też szyby el., a wieczorem, że oświetlenie środka też padło.
    Całe szczęście mam osobny alarm, bo on mi daje sygnał na centralny i mogę zamknąć i otworzyć auto, bo centralny też się jakoś inaczej zamyka.
    Poza tym przestało działać autoryglowanie drzwi po 20km/h i otwieranie.

Posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie wydają się OK - Diagnoza wstępna - uszkodzony moduł komfortu - nic się nie odzywa( wcześniej jak go odpinałem to słychać było przekaźniki a teraz nic).

Podmieniłem na inny o tych samych nr, ale nic się nie poprawiło - dalej głucho.

Czy ktoś miał podobny problem? Najbardziej upierdliwe jest wkładanie przedmiotów do bagażnika przez siedzenia tylne.

Dodam, że podłączałem Vaga i przy podłączonym module komfortu Vag nie chciał się łączyć z kompem, dopiero po odłączeniu modułu komfortu połączył się ze sterownikiem, ale nie wykazał żadnych błędów.
    TDi i tyle.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Patron, spróbuj odłączyć akumulator na kilka minut u mnie taksie działo z tylnymi drzwaimi po odłączeniu aku wracaóo do normy jak nie uda ci sie podjedź na spota w środe to poptrzymy

Komentarz

• Patron
        Classic
        • 2005
        • 32

A jednak bezpiecznik sie spalił. Ale dopiero na mierniku wykazało, bo tak to nic nie było widać. Teraz wszystko hula.
        TDi i tyle.

Komentarz

• zgucio
          Rider
          • 2007
          • 691

mam pytanie który bezpiecznik odpowiada za szyby i centralke wizualnie wszystkie są dobre ale może mam tą samą przyczyne co kolega

moduł komfortu zamyka tylko klape bagażnika i nic więcej z panela na drzwiach kierowcy moge sterować tylko tymi jednymi drzwiami, szyby działają bez kluczyka i można je otwierać tylko przyciskiem przy danych drzwiach a lusterka wcale

po odłączeniu modułu komforu nic sie nie zmienia tylko klapa bagażnika nie zamyka sie z centralki ale szyby działają tez bez kluczyka i cała reszta jest identyko

sam już nie wiem co mogło sie zj...ać do tego akumulator mi jeszcze pada jak samochód stoi przez noc w garażu i to tak że wcale nie ma prądu i nawet sekundy nie zakręci
          ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

zgucio, sprawdz wiazki kabli na zawiasie karoseria-drzwi (w tej gumie), jak
            nie bedzie zlamanych kabli to musisz szukac przy module komfortu (woda, lub pozostalosci czyli slady korozji).
            Sprawdz jaki wysoki jest prad spoczynkowy.
            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

• zgucio
              Rider
              • 2007
              • 691

dariuspolo, kabelki sprawdziłem na samym poczatku bo kiedys tak mi sie tało z tylnymi ale reszta działa normalnie

ten moduł przy drzwiach jest suchy ale niestety elektryk jak próbował dojśc co sie stało zrobił zwarcie i poszedł z niego dymek nowy juz kupiłem u speede-go ale ze spalonym działał tak jak z dobrym czyli szybe mogłem opuścić drzwi sie ryglowały z przycisku na panelu reszta tak jak wcześniej nie ryglowała tak samo z kluczyka jak i z pilota

moduł komfortu znajdujący sie pod kiera też jest suchy nie wiem dlaczego więc całość nie działa. Tak samo z kluczyka jak zamykam to zamykają sie tylko dane drzwi albo klapa bagażnika a inne nie.

Zapomnialem dodać przyciski świecą się tylko w drziach kierowcy w innych drzwiach nie ale szyba sie opuszcza dziwne to wszystko

więc może problem jest z bezpiecznikiem jak u Patron,

mój moduł komfortu ma numer 1J0959799L może skombinuje taki sam i spróbuje czy będzie śmigało czy jest jeszcze jakiś inny numer który mógłby podpasować czy musi być dokładnie taki sam jak mam. Może ktoś sprawdzi w etce bo ja niestety nie posiadam

podaje mój numer VIN

TMBZZZ1U0WX057849

Komentarz

• speedy
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 396

Zgucio podaj rok prod. auta i wersje wyposazenia cos sie znajdzie z modułów komfortu

Komentarz

• zgucio
                  Rider
                  • 2007
                  • 691

speedy, to jest ta sama octa co wysłałeś mi wczoraj moduł do drzwi kojazysz/

rok produkcji
                  listopad 1997
                  wersja GLX
                  silnik 1.6 aee 75KM
                  wyposażenie: 4x elektryczne szyby z domykaniem kluczyk i pilot
                  elektryczne i na 99% podgrzewane lusterka
                  alarm ale nie fabryczny firmy silicon
                  wlew paliwa też otwierany z przycisku w kabinie
                  centralny zamek
                  komputer pokazujący spalanie, średnią prędkość, czas jazdy itp
                  klimy -brak
                  i tak jak pisałem wcześniej na moim module jest oznakowanie: 1J0959799L

Komentarz

Pracuję...