Zamieszczone przez bastek016
Moduł komfortu nie działa - tragedia.
Zwiń
X
-
Moduł komfortu nie działa - tragedia.
Zaczęło się od tego że nie mogłem otworzyć bagażnika (dobrze że mogłem dostać się od środka)
Po chwili zauważyłem też, że nie działają też szyby el., a wieczorem, że oświetlenie środka też padło.
Całe szczęście mam osobny alarm, bo on mi daje sygnał na centralny i mogę zamknąć i otworzyć auto, bo centralny też się jakoś inaczej zamyka.
Poza tym przestało działać autoryglowanie drzwi po 20km/h i otwieranie.
Posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie wydają się OK - Diagnoza wstępna - uszkodzony moduł komfortu - nic się nie odzywa( wcześniej jak go odpinałem to słychać było przekaźniki a teraz nic).
Podmieniłem na inny o tych samych nr, ale nic się nie poprawiło - dalej głucho.
Czy ktoś miał podobny problem? Najbardziej upierdliwe jest wkładanie przedmiotów do bagażnika przez siedzenia tylne.
Dodam, że podłączałem Vaga i przy podłączonym module komfortu Vag nie chciał się łączyć z kompem, dopiero po odłączeniu modułu komfortu połączył się ze sterownikiem, ale nie wykazał żadnych błędów.TDi i tyle.
-
-
mam pytanie który bezpiecznik odpowiada za szyby i centralke wizualnie wszystkie są dobre ale może mam tą samą przyczyne co kolega
moduł komfortu zamyka tylko klape bagażnika i nic więcej z panela na drzwiach kierowcy moge sterować tylko tymi jednymi drzwiami, szyby działają bez kluczyka i można je otwierać tylko przyciskiem przy danych drzwiach a lusterka wcale
po odłączeniu modułu komforu nic sie nie zmienia tylko klapa bagażnika nie zamyka sie z centralki ale szyby działają tez bez kluczyka i cała reszta jest identyko
sam już nie wiem co mogło sie zj...ać do tego akumulator mi jeszcze pada jak samochód stoi przez noc w garażu i to tak że wcale nie ma prądu i nawet sekundy nie zakręci
Komentarz
-
-
dariuspolo, kabelki sprawdziłem na samym poczatku bo kiedys tak mi sie tało z tylnymi ale reszta działa normalnie
ten moduł przy drzwiach jest suchy ale niestety elektryk jak próbował dojśc co sie stało zrobił zwarcie i poszedł z niego dymek nowy juz kupiłem u speede-go ale ze spalonym działał tak jak z dobrym czyli szybe mogłem opuścić drzwi sie ryglowały z przycisku na panelu reszta tak jak wcześniej nie ryglowała tak samo z kluczyka jak i z pilota
moduł komfortu znajdujący sie pod kiera też jest suchy nie wiem dlaczego więc całość nie działa. Tak samo z kluczyka jak zamykam to zamykają sie tylko dane drzwi albo klapa bagażnika a inne nie.
Zapomnialem dodać przyciski świecą się tylko w drziach kierowcy w innych drzwiach nie ale szyba sie opuszcza dziwne to wszystko
więc może problem jest z bezpiecznikiem jak u Patron,
mój moduł komfortu ma numer 1J0959799L może skombinuje taki sam i spróbuje czy będzie śmigało czy jest jeszcze jakiś inny numer który mógłby podpasować czy musi być dokładnie taki sam jak mam. Może ktoś sprawdzi w etce bo ja niestety nie posiadam
podaje mój numer VIN
TMBZZZ1U0WX057849
Komentarz
-
-
speedy, to jest ta sama octa co wysłałeś mi wczoraj moduł do drzwi kojazysz/
rok produkcji listopad 1997
wersja GLX
silnik 1.6 aee 75KM
wyposażenie: 4x elektryczne szyby z domykaniem kluczyk i pilot
elektryczne i na 99% podgrzewane lusterka
alarm ale nie fabryczny firmy silicon