To masz niezłe "chody", mi prezentu nie dali...
Turbo nie ładuje, check engine
Zwiń
X
-
Turbo nie ładuje, check engine
zacznę może od początku, gmerałem sobie wczoraj przy bezpiecznikach w silniku, ale generalnie jest ok już.przynajmniej powinno być
Rano odpalam jadę do pracy normalnie. Po południu wsiadam odpalam auto a tu check engine!
no to odrazu pojechałem na komputer i oto jakie błędy pokazało:
1. 039E Zacisk 30 - z tego co znalazłem to chodzi o klemę + na aku
2. P1495 Zawór przełączający układ recyrkulacji spalin i chłodzenia
przerwa/zwarcie do masy
3. P1401 Zawór elektryczny układu recyrkulacji spalin
zwarcie do masy
4. P0245 Zawór elektromagnetyczny ciśnienia doładowania
zwarcie do masy
5. P0243 Zawór elektromagnetyczny ciśnienia doładowania
przerwa/zwarcie do masy
6. P144- Zawór elektryczny układu...... - niestety zdjęcie mi ucięło bo robiłem fotki monitora z błędami :wink:
Auto w ogóle nie przyśpiesza na 4,5,6 biegu pow 2000 obr/min., na 3 też słabo idzie. ale lepiej niż na wyższych.
Wcześniej takich objawów nie miałem więc podejrzewam, że brak przyśpieszenia przez to błędy.
Teraz gdzie szukać winowajcy tego wszystkiego?
może gdzieś zwarcie jest?
-
-
bezpieczniki sprawdziłem, ale w sumie nigdzie nie doczytałem czy jakiś konkretny bezpiecznik odpowiada za te ustrojstwa, może jakiś przekaźnik padł ? tylko gdzie one mogą być?
Zastanawia mnie jedno, dlaczego przy zaworze od doładowania i recyrkulacji spalin pokazuje, przerwanie masy?
Może po prostu N75 nie dostaje prądu? ale niby patrzyłem to kable przy wtyczce wyglądają ok
Komentarz
-
-
barteq, Sprawdź dokładnie czy nie wypadła wtyczka z bloku zaworów elektromagnetycznych ( taka puszka przymocowana nad zbiorniczkiem płynu hamulcowego, do której dochodzą taki cienkie gumowe rurki ).
BTW. Bezpiecznik nr 23 ( 10A ) w skrzynce w komorze silnika.
Tutaj masz fotę obsady mojego BXE ( 2006 wersja Ambiente )Załączone plikiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Jakaś epidemia
Mi też wyskoczył dziś check.
Jechałem wałem miedzeszyńskim tak 100-120, nagle mały spadek mocy i świeci się check. Po zgaszeniu silnika check dalej się świeci, a auto jedzie normalnie.... WTF?
Może jakoś uda mi się podjechać na kompa i zobaczyć jakie są błędy.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Czyli wniosek z tego - na wymiane sfajczonego bezpiecznika trzeba jechac do ASO...
Mowiąc wprost... jak uwali Ci sie zasilacz w komputerze to po wymianie reinstalujesz Windowsa ? :wink:
Wg mnie nigdzie nie musisz jechac... tylko sprawdzic czy auto odzsykało wigor...Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz