[O2] czujnik temperatury paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sylwekj
    Classic
    • 2013
    • 5

Oszustwo nie ma niskiej szkodliwości więc sprawa jak najbardziej OK dla policji. Szczególnie, że macie jego dane.
  • bodzio1983
    Classic
    • 2011
    • 15

Witam mam problem z czynnikiem temperatury paliwa po podpieciu vaga wyskoczył błąd. 000387 (G81) mam pytanie gdzie ten czujnik się znajduje w skoda octavia II silnik 1.9tdi bxe 2006 rok, i jakiego czynnika mam szukać

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Czujnik znajduje się na przewodzie paliwowym (miekkim) miedzy tandem pompą a filtrem paliwa.
      Nr czesci ASO - 038 906 081 B i w sieci VW kosztuje ~60 PLN ... mysle, ze w SAP taniej.
      A moze i nie taniej... znalazłem cos takiego

Powinno sie przed wymianą czujnika odczytac jak zachowuje się temperatura paliwa na ciepłym i zimnym silniku.
      Grupa 007 statyczna poz. 1.
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Sprawdź najpierw kable czy są ok bo lubią się przetrzeć i sieje błędami.
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• bodzio1983
          Classic
          • 2011
          • 15

Czujnik temperatury paliwa

Witam mam pytanie wymieniłem czujnik ale cały czas wyskakuje mi błąd, czy w przewodach które dochodzą do tego czujnika po przekręceniu stacyjki powinno być napięcie, bo po podłączeniu do urządzenia od napięcia ( niepamiętam jak się nazywa) nic nie wskazywało.

Komentarz

Pracuję...