w tourze 2 pojawil sie maly problem ,przy zmianie z benzyny na lpg czuc wyrazne szarpniecie, kiedys przejscie bylo plynne. Czy ktos mial podobne problemy ?
Mam podobna sytuację, pierwsze przełączanie w ciągu dnia. Silnik nie rozgrzany, nie jest to moment gwałtownego przyśpieszenia. Instalacja LR, przebieg 8000 km. Jeśli silnik jest rozgrzany szarpnięcia nie ma. Jednak wcześniej nie było szarpania wogóle.
U mnie jest raz tak, raz tak - w tym tygodniu jeszcze mi nie szarpnęło, ale w zeszłym zdarzyło się to ze dwa razy. Było to zawsze z samego rana (auto garażowane) więc może chodzi tu o temperaturę zewnętrzną ? :roll:
Witam.
W mojej Octavii również występuje ten problem. Po ostygnięciu podczas przyśpieszania w momencie przełączania na gaz jest delikatne szarpnięcie.Problem ten występuje od samego początku.
W praktyce robię tak,że jak auto osiągnie 50-52 stopnie temp.puszczam pedał gazu. Po przełączeniu na gaz zaczynam dalej przyśpieszać.
Dzisiaj odwiedziłem pobliskie ASO. Zgłośiłem problem z propzycją odchaczenia w ustawieniach sterownika możliwości przełączania instalacji podczas schodzenia z obrotów. Wgrano mi najnowsze oprogramowanie do Landi Renzo. Co do innych ustawień kierownik servisu stwierdził że puki jest gwarancja mają wytyczne i nie mogą zmieniać parametrów sterownika czyli przełączanie zawsze musi być przy 52 stopni temp. i podczas przyśpieszania.
Wizyta w servisie i wgrane oprogramowanie NIC NIE DAŁO.
Witam.
W mojej Octavii również występuje ten problem. Po ostygnięciu podczas przyśpieszania w momencie przełączania na gaz jest delikatne szarpnięcie.Problem ten występuje od samego początku.
W praktyce robię tak,że jak auto osiągnie 50-52 stopnie temp.puszczam pedał gazu. Po przełączeniu na gaz zaczynam dalej przyśpieszać.
Dzisiaj odwiedziłem pobliskie ASO. Zgłośiłem problem z propzycją odchaczenia w ustawieniach sterownika możliwości przełączania instalacji podczas schodzenia z obrotów. Wgrano mi najnowsze oprogramowanie do Landi Renzo. Co do innych ustawień kierownik servisu stwierdził że puki jest gwarancja mają wytyczne i nie mogą zmieniać parametrów sterownika czyli przełączanie zawsze musi być przy 52 stopni temp. i podczas przyśpieszania.
Wizyta w servisie i wgrane oprogramowanie NIC NIE DAŁO.
Nie chcę Cię namawiać do dróg alternatywnych :diabelski_usmiech , ale nie możesz podjechać do jakiegoś serwisu Landi, albo tam, gdzie Landi robią na odhaczenie tego przełączania? Nic więcej zmieniać nie muszą, żadnych korekt czasów czy zmian szczegółów pracy wtrysków. Jedna opcja łatwa do przełączenia ponownie w razie potrzeby . Nikt o gwarancję nie będzie pytał, a jednego "checka" to nie problem przestawić.
U mnie ten problem pojawil sie podczas tegorocznych mrozow, auto stalo na dworze myslalem ze to wina temperatury a teraz jest roznie raz szarpie raz nie z tym ze z rana prawie zawsze.
Komentarz