A robiłeś już przegląd instalacji LPG?
[2002r 1,9 TDI 110 KM L&K] Airbag Fault
Zwiń
X
-
[2002r 1,9 TDI 110 KM L&K] Airbag Fault
Witam. Dzisiaj stałem się szczęśliwym nabywcą Octavi 1 z 2002 r w wersji Laurent&Klement Piękna
Mam jeden problem. Wyskakuje błąd AirBag Fault.
Czytałem trochę na internecie i prawdopodobnie jest to zapalnik napinacza pasa.
Pas kierowcy nie chce się rozwijać, możliwe, że to może być problem. Co w takim razie trzeba wymienić i jaki jest tego orientacyjny koszt? PozdrawiamBył:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
-
-
K_Popiel, ma rację to po pierwsze
Po drugie jeśli podpiłeś się i nic nie wywnioskowałeś to:
Sprawdź czy podpięty jest pas pod wtyczkę (mała żółta) jak zdejmiesz plastik na słupku ten na dole będziesz widział
A jeśli pas ci się nie rozwija to coś go blokuje, prawdopodobnie wystrzelił zapalnik i trzeba ten pas wymienić aby nie palił się błąd i pas żeby się rozwijał. Aby działał należy pas rozebrać i wyjąć z niego wszystkie kulki z jednej strony które znajdują się pod taką plastikową osłoną białego koloru, ale to tylko naprawisz pas a napinacza niestety nie i dalej będzie się palił błąd. A tak w ogóle to czy te auto ma poduszki air bag?
Komentarz
-
-
Więc wyskakuje tylko ten błąd przy odpalaniu silnika. Żadna kontrolka się poduszki nie pali. Airbagi są wszystkie, siedzenia nie tknięte, deska nie ruszona. Spróbuję rozebrać słupek i zobaczyć co się dzieje. Po niedzieli podepnę pod komputer.Był:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
Komentarz
-
-
w o1 pasy nie sa "elektryczne" , nie mają kostek itd jak jest to np w Leonie czy Golfie 4
dla przykladu foto pasu o1 http://tablica.pl/oferta/pasy-bezpie...0r-IDvybH.html
a tak sa w Leonie
Komentarz
-
Komentarz