Odnośnie innych spotkań w innych miejscach i terminach i co o tym myślę też dla przypomnienia pisałem w tamtym wątku choć mam zastrzeżenia do formy :!:
"gwizdanie" turbiny
Zwiń
X
-
"gwizdanie" turbiny
Witam,
od jakiegoś czasu przy przyspieszaniu turbina strasznie gwiżdże - czasem mam wrażenie, jade karetka-zwariować można (octavia I Combi 1.9 TDI 142 KM)
kiedys zaswiecil sie blad silnika -mechanik powiedzial ze to "pocąca" sie turbina i cos tam pogrzebał, ale gwizd zostal nawet wiekszy. Mech twierdzi, ze tak ma byc (!!!) po jakims czasie znowu blad sie zaswiecił i mech mowi, że to jakaś gruszka przy turbinie - czy to moze byc powodem gwizdania? Mech mówi, że ta gruszka razem z turbiną jest droga, więc bedzie szukał tylko gruszki - ile coś takeigo kosztuje? Może lepiej kupić to (tylko gdzie? ) samemu i niech mi to zrobi?
Generalnie moi mechanicy robią mi juz drugą skode i nigdy nie mialam do nich żadnych wątpliwości (znalazlam ich na podst. dobrych opinii na forach) - moze macie jeszcze jakis innych godnych polecenia we Wrocławiu?
-
-
Zamieszczone przez crazy_maryile coś takeigo kosztuje?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
u nas też mówili o tej regeneracji, ale mają zrobić dopiero jak znajdą tą gruszkę i jakiś zaworek, który się blokuje. Zapomniałam napisać, że mniej więcej przy prędkości 120km/h auto szybciej nie jedzie - tak jakby miał blokadę predkości - mech. mówił, że to właśnie wina tego zaworka i gruszki.
ile kosztuje teraz regeneracja turbiny? pytam bo wolę wiedzieć co mnie czeka...
a ostatnio poszło w auto sporo kasy, bo nagle jakoś wszystko zaczęło sie sypać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crazy_maryile kosztuje teraz regeneracja turbiny? pytam bo wolę wiedzieć co mnie czeka...
zdejmuje turbo i wysyła do firmy regenerującej z adnotacją "do czyszczenia" koszt zaczyna się od 600pln za czyszczenie ze zdjęciem i założeniem, a jak się okaże, że są luzy na wirniku (czy jak to tam się nazywa) to wtedy regeneracji i koszty wzrastają max do około 1500pln.
Czas przestoju to 5 dni roboczych.
Też zbieram kasę na najgorszeO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Tak naprawde czyszczenie sprezarki (rozpolowienie i dostanie sie do mechanizmu zmiennej geometrii) jest latwe.
Gro - kosztów to wyjecie i zamontowanie ... w poprzecznie ulozonych silnikach(a taki jest w Skodzie) szczegolnie sprawia sporo klopotu.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz