[O1] OCTAVKA KOPCI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezariusz77
    Classic
    • 2012
    • 4

[O1] OCTAVKA KOPCI

mogę Ci za grosze puścić mój gwint z chyba jednym amorkiem do regeneracji bo mi zalega w garażu
  • konik102
    Classic
    • 2011
    • 12

[O1] OCTAVKA KOPCI

Witam mam problem z moją czarną ślicznotką mój silnik to 1.9 tdi 90 km symbol silnika AGR
    przebieg jakieś 300 tys po zimie zaczeła strasznie kopcić ale tylko zaraz po odpaleniu i strasznie nierówno chodzi przez jakieś 10sekund po tym czasie wszystko się uspokaja zero dymka no i spala mi olej a teraz jeszcze po wymianie rozrządu nie można ustawić kąta wtrysku.Aha turbina chodzi idealnie może mi coś podpowiecie komputer pokazuje zero błędów.Dodam jeszcze że moc mojej czarnulki jest bez zarzutu zbiera się idealnie.

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez konik102
      spala mi olej
      no to troche rozjaśnia kopcenie.

a dlaczego
      nie można ustawić kąta wtrysku
      ?? Napisz trochę jaśniej.

Pewnie trzeba będzie wykonać logi, one coś powiedzą dokładniej
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• konik102
        Classic
        • 2011
        • 12

Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero myśleliśmy że cos jest z kompem i podłączyłem do mojej drugiej octavki i tam działało poprawnie mechanik przypuszcza ze jest wpięty chip. A jeżeli chodzi o dymienie to ona rano odpala i dymi na biało z dokładką czarnego i smierdzi ropą nie ma zapachu oleju i kopcenia na niebiesko a na zimnym jak dodam trochę gazu to otwiera się jakiś zaworek bo słychać jak cyka i kopci jeszce mocniej

Komentarz

• lampion
          Ambiente
          • 2010
          • 198
          • Octavia II (1Z3)
          • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero myśleliśmy że cos jest z kompem i podłączyłem do mojej drugiej octavki i tam działało poprawnie mechanik przypuszcza ze jest wpięty chip. A jeżeli chodzi o dymienie to ona rano odpala i dymi na biało z dokładką czarnego i smierdzi ropą nie ma zapachu oleju i kopcenia na niebiesko a na zimnym jak dodam trochę gazu to otwiera się jakiś zaworek bo słychać jak cyka i kopci jeszce mocniej
          Może głupie pytanie ale czy sprawdzałeś świece żarowe?

Komentarz

• konik102
            Classic
            • 2011
            • 12

Tak świece były sprawdzane a i tak przy takiej temperaturze jaka teraz była na majówkę to one się nawet nie grzeją bo czujnik temperatury ich nie włącza chcę jeszcze wymienić pompę wtryskowa może ona stwarza problemy co wy na to. Z tego co ostatnio oglądałem to pompa jest jeszcze oryginalna

Komentarz

• przemik
              RS
              • 2012
              • 1610

Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero
              Mechanik na pewno dobrze ustawil rozrzad ?
              Objaw typowy dla przestawionego rozrządu.
              Odczytywałes bledy silnika ?
              Przemek
              DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
              A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
              80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• konik102
                Classic
                • 2011
                • 12

zero jakichkolwiek błędów

Komentarz