mogę Ci za grosze puścić mój gwint z chyba jednym amorkiem do regeneracji bo mi zalega w garażu
[O1] OCTAVKA KOPCI
Zwiń
X
-
[O1] OCTAVKA KOPCI
Witam mam problem z moją czarną ślicznotką mój silnik to 1.9 tdi 90 km symbol silnika AGR
przebieg jakieś 300 tys po zimie zaczeła strasznie kopcić ale tylko zaraz po odpaleniu i strasznie nierówno chodzi przez jakieś 10sekund po tym czasie wszystko się uspokaja zero dymka no i spala mi olej a teraz jeszcze po wymianie rozrządu nie można ustawić kąta wtrysku.Aha turbina chodzi idealnie może mi coś podpowiecie komputer pokazuje zero błędów.Dodam jeszcze że moc mojej czarnulki jest bez zarzutu zbiera się idealnie.
-
-
Zamieszczone przez konik102spala mi olej
a dlaczegoZamieszczone przez konik102nie można ustawić kąta wtrysku
Pewnie trzeba będzie wykonać logi, one coś powiedzą dokładniejVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero myśleliśmy że cos jest z kompem i podłączyłem do mojej drugiej octavki i tam działało poprawnie mechanik przypuszcza ze jest wpięty chip. A jeżeli chodzi o dymienie to ona rano odpala i dymi na biało z dokładką czarnego i smierdzi ropą nie ma zapachu oleju i kopcenia na niebiesko a na zimnym jak dodam trochę gazu to otwiera się jakiś zaworek bo słychać jak cyka i kopci jeszce mocniej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konik102Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero myśleliśmy że cos jest z kompem i podłączyłem do mojej drugiej octavki i tam działało poprawnie mechanik przypuszcza ze jest wpięty chip. A jeżeli chodzi o dymienie to ona rano odpala i dymi na biało z dokładką czarnego i smierdzi ropą nie ma zapachu oleju i kopcenia na niebiesko a na zimnym jak dodam trochę gazu to otwiera się jakiś zaworek bo słychać jak cyka i kopci jeszce mocniej
Komentarz
-
-
Tak świece były sprawdzane a i tak przy takiej temperaturze jaka teraz była na majówkę to one się nawet nie grzeją bo czujnik temperatury ich nie włącza chcę jeszcze wymienić pompę wtryskowa może ona stwarza problemy co wy na to. Z tego co ostatnio oglądałem to pompa jest jeszcze oryginalna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konik102Niemozna ustawic kąta z niewiadomych przyczyn mechanior go ustawia a on cały czas pokazuje zero
Objaw typowy dla przestawionego rozrządu.
Odczytywałes bledy silnika ?Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz