Bo 4x4 ciut wolniej sie napędza wiec-musi mocy byc wiecej niż w ośce :P
[O1] czujnik temperatury w chlodnicy a klima
Zwiń
X
-
[O1] czujnik temperatury w chlodnicy a klima
Witam. Mam taki problem, nie działają wentylatory przy włączonej klimatyzacji. Zacząłem trochę grzebać i zauważyłem że gdy podłączę pod 12v wtyczkę od czujnika temp w chłodnicy wentylatory oba działają zarówno na I jak i II biegu. Tylko teraz nie wiem czy to ma ze sobą związek. Jeśli nie, to który element odpowiada za włączenie wentylatorów razem z klimatyzacją. Sterownik wentylatorów odpada. Klima manualna.
-
-
Vag błędów nie pokazuje, klimatyzacja działa, swego czasu jak mieszkałem w mieście to w korku wentylatory się włączały. To wygląda jakby coś nie dawało jakiegoś sygnału na wentylatory, myślałem że może ten czujnik włącza I bieg przy klimie. Myślałem żeby tymczasowo spiąć na krótko z włącznikiem w kabinie, tylko jak to zrobić aby było bezpiecznie.
Komentarz
-
-
Właśnie w tym problem, że u mnie nie ma sterownika wentylatorów. Coś było nieźle rzeźbione w elektryce bo kable od wentylatorów są w pewnym miejscu polutowane i potem wchodzą od razu w tunel z wiązką kabli za obudową filtra. W zeszłym roku też nie działały, ale coś tam pogrzebałem w tych kablach i nagle ożyły,ale teraz drugi dzień się męczę i nic. Posprawdzałem je do momentu kiedy wchodzą do tego tunelu i wyglądają, że są ok w sensie, że nie ma uszkodzeń mechanicznych. Teraz się zastanawiam jak ten rzeźbiarz to połączył bez sterownika.
[ Dodano: Sob 05 Maj, 12 12:21 ]
Do kolegów z Wrocławia i okolic, znacie jakiegoś dobrego elektryka który mógłby się w tym połapać i naprawić lub przerobić aby chodziło jak należy?
Komentarz
-
Komentarz