[O1] czujnik temperatury w chlodnicy a klima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzozwik
    Classic
    • 2008
    • 21

Bo 4x4 ciut wolniej sie napędza wiec-musi mocy byc wiecej niż w ośce :P
  • senectus
    Drive
    • 2007
    • 87

Witam. Mam taki problem, nie działają wentylatory przy włączonej klimatyzacji. Zacząłem trochę grzebać i zauważyłem że gdy podłączę pod 12v wtyczkę od czujnika temp w chłodnicy wentylatory oba działają zarówno na I jak i II biegu. Tylko teraz nie wiem czy to ma ze sobą związek. Jeśli nie, to który element odpowiada za włączenie wentylatorów razem z klimatyzacją. Sterownik wentylatorów odpada. Klima manualna.

Komentarz

• ducker24
      Rider
      • 2011
      • 286

a jak się samochód nagrzeje to się włączają ??
      najlepiej vag Ci powie jakie błędy na silniku i na klimie
      może jakiś czujnik na klime??
      klima podejrzewam ze nie startuje

Komentarz

• senectus
        Drive
        • 2007
        • 87

Vag błędów nie pokazuje, klimatyzacja działa, swego czasu jak mieszkałem w mieście to w korku wentylatory się włączały. To wygląda jakby coś nie dawało jakiegoś sygnału na wentylatory, myślałem że może ten czujnik włącza I bieg przy klimie. Myślałem żeby tymczasowo spiąć na krótko z włącznikiem w kabinie, tylko jak to zrobić aby było bezpiecznie.

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

czujnik na chłodnicy nie ma nic wspólnego z właczaniem sie wentylatorów jak klima działa .na lewej podłuznicy jest przekaznia od wentylatorów .jak chcesz to moge ci pomuc to ogarnac
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• senectus
            Drive
            • 2007
            • 87

Właśnie w tym problem, że u mnie nie ma sterownika wentylatorów. Coś było nieźle rzeźbione w elektryce bo kable od wentylatorów są w pewnym miejscu polutowane i potem wchodzą od razu w tunel z wiązką kabli za obudową filtra. W zeszłym roku też nie działały, ale coś tam pogrzebałem w tych kablach i nagle ożyły,ale teraz drugi dzień się męczę i nic. Posprawdzałem je do momentu kiedy wchodzą do tego tunelu i wyglądają, że są ok w sensie, że nie ma uszkodzeń mechanicznych. Teraz się zastanawiam jak ten rzeźbiarz to połączył bez sterownika.

[ Dodano: Sob 05 Maj, 12 12:21 ]
            Do kolegów z Wrocławia i okolic, znacie jakiegoś dobrego elektryka który mógłby się w tym połapać i naprawić lub przerobić aby chodziło jak należy?

Komentarz

Pracuję...