[O1] Sposób na podszybie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sylwester_1124
    Classic
    • 2010
    • 30

Po feriach, będzie też trochę nowych rzeczy.
  • Kasiunia
    Drive
    • 2009
    • 93

Drodzy koledzy,
    mam takie pytanko laickie - jak naprawic moje podszybie? Pierwsze zdjecie przedstawia prawa czesc (od pasazera). Ono jest do wymiany, po prostu jest pekniete w dwoch miejscach - dlatego tez tak odstaje. Jednak mi bardziej chodzi o uszczelke, ktora jest niezle sfatygowana, a raczej prawie jej nie ma. Panowie, ktorzy wymieniali szybe, mowia, ze oni tego nie wymieniaja. Szukam podszybia na Allegro i sa - uzywane, a nawet nowe zamienniki. Ale przy zadnym - jesli dobrze widze - nie ma uszczelki. Trzeba ja dorobic domowym sposobem, czy mozna tez taka uszczelke dokupic i do podszybia dokleic?

Od pasazera:

Od kierowcy:

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

Kasiunia, w mojej oci miałem ten sam problem z uszczelką. Wyglądała fatalnie. Skalpel i chwila cięcia załatwiła sprawę, wyciąłem całą i pomimo, że jej nie ma woda nigdzie się nie dostaje do podszybia.

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Kasiunia
        Drive
        • 2009
        • 93

Niby woda sie nie dostaje - ci od szyb mowia to samo, ale skoro uszczelka byla, to moze warto sprawic, by znow... byla

PS. Mam czesto zalany filtr p.pylkowy.

Komentarz

• ahmed799
          RS
          • 2009
          • 6871
          • Ford

Kasiunia, czy ja wiem czy warto sobie tym zawracać głowę??!! Co do filtra to ja mam suchy. Widzę, że nie masz zaślepki (koszt ok 2 zł) w prawym podszybiu może tu jest problem.

филип

Komentarz

• Kasiunia
            Drive
            • 2009
            • 93

A mozliwe, mozliwe...
            Czyli mowisz skalpel i po krzyku... No zobacze jeszcze, dzieki!

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

Zamieszczone przez Kasiunia
              Czyli mowisz skalpel i po krzyku
              Jasne że tak, a złotówki lepiej na coś innego wydać

филип

Komentarz

• phrix
                L&K
                • 2007
                • 1000
                • Audi
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kasiunia swego czasu dałem na OCP poradnik jak wykonać taką uszczelkę ( topic wcieli niemcy :? )

Tak na szybko usuwasz starą uszczelkę, oklejasz taśmą malarską rant i szybę następnie nanosisz silikon czarny, wygładzasz palcem pomoczonym w wodzie z płynem. Koszt ok. 15 zł za całość wygląda jak ori i jest trwałe.
                Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...