Po feriach, będzie też trochę nowych rzeczy.
[O1] Sposób na podszybie.
Zwiń
X
-
[O1] Sposób na podszybie.
Drodzy koledzy,
mam takie pytanko laickie - jak naprawic moje podszybie? Pierwsze zdjecie przedstawia prawa czesc (od pasazera). Ono jest do wymiany, po prostu jest pekniete w dwoch miejscach - dlatego tez tak odstaje. Jednak mi bardziej chodzi o uszczelke, ktora jest niezle sfatygowana, a raczej prawie jej nie ma. Panowie, ktorzy wymieniali szybe, mowia, ze oni tego nie wymieniaja. Szukam podszybia na Allegro i sa - uzywane, a nawet nowe zamienniki. Ale przy zadnym - jesli dobrze widze - nie ma uszczelki. Trzeba ja dorobic domowym sposobem, czy mozna tez taka uszczelke dokupic i do podszybia dokleic?
Od pasazera:
Od kierowcy:
-
-
Kasiunia swego czasu dałem na OCP poradnik jak wykonać taką uszczelkę ( topic wcieli niemcy :? )
Tak na szybko usuwasz starą uszczelkę, oklejasz taśmą malarską rant i szybę następnie nanosisz silikon czarny, wygładzasz palcem pomoczonym w wodzie z płynem. Koszt ok. 15 zł za całość wygląda jak ori i jest trwałe.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz