misiek^wro, no gruby mod wymaga niewątpliwie zaangażowania i cierpliwości, to wiadomo od dawna... A Twój przypadek jest przykładem tego, że nie zawsze wszystko jest takie proste, jakby się mogło wydawać - niby powinno być P&P, bo to właściwie te same samochody w innym nadwoziu, a tu ZONK :|
Dziwne zachowanie octavki
Zwiń
X
-
Dziwne zachowanie octavki
Witam wczoraj zauważyłem coś strasznie dziwnego mianowicie autko zaparkowałem inaczej niż zawsze czyli tył auta był na górce czyli wysoko a przód stał nisko z górki i o dziwo odpalił bez żadnego dymka póżniej postawiłem go prosto odczekałem kilka godzin i jak zwykle puścił dymka sporego.I znowu postawiłem go na górce i co ZERO dyma. Czy ktoś potrafi to wytłumaczyć
-
-
Wydaje mi się, że powinieneś zajrzeć w dolot. Pewnie będzie tam cała masa syfu z EGR-a, który spływa (w poziomie) do kolektora i przy odpalaniu silnik to wciąga i dlatego puszcza bąka. A jak postawiłeś auto z tyłem w górze, to syf spłynął w drugą stronę (do intercoolera) i dlatego nie było dymka.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeto syf spłynął w drugą stronę (do intercoolera) i dlatego nie było dymka.
[ Dodano: Nie 06 Maj, 12 20:39 ]
Zamieszczone przez alfeeWydaje mi się, że powinieneś zajrzeć w dolotFIAT Service
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Damian-jgWiem, ale spójrz sie na budowę samego kolektora, idzie dół
konik102, Może pomoże ci ten opis. Co prawda to mondeo, ale ładnie opisane jak czyścić. http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=88344Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Komentarz