Najlepsza na Polskę jest AM Działa na 100%. Nie widzę zdjęcia gotowego z ramką? :P
klopoty z otworzeniem drzwi
Zwiń
X
-
klopoty z otworzeniem drzwi
witam jaka moze byc przyczyna usterki polegajacej na tym ze drzwi pasazera otwieraja sie dopiero po kilkukrotnym pociagnieciu klameczki wewnątrz, a z zewnatrz zeby otworzyc drzwi musze je mocno docisnac do karoserii. czy jest na jakiej proste wyjasnienie i ustalenie przyczyny ew. sposob naprawy?robert octaviaRK
-
-
Wydaje mi się, że nie obejdzie się bez wymiany centralnego zamka w obu drzwiach. Ja już musiałem wymieniać, bo mi przyciski na drzwiach u kierowcy od blokowania wszystkich drzwi i parę innych jeszcze rzeczy nie działały. Coś musiało się schrzanić i się ten zamek zacina.
A może trzasnąłeś parę razy za mocno drzwiami?
Długo masz t auto? bo jeśli dopiero co kupiłeś to może miał dzwona z przodu i dlatego od strony kierowcy ciężko je otworzyć. :?:
pzdr.Diesels are for elderly people
Komentarz
-
-
Powodów może być kilka.
Klamka wewnętrzna - może się linka urywa i się wyciągnęła linka i nie do końca ciągnie cięgno.
Klamka zew - może wystarczy podregulować linkę od zamka do uchwytu klamki - może być za bardzo naprężona stąd twoje dopychanie drzwi.
Generalnie trzeba rozebrać i popatrzeć co jest przyczyną.
Komentarz
-
-
octaviaRK, na początek wyciągnąłbym klamkę wewnętrzną i zobaczył czy cięgno jest dobrze zamocowane w klamce na dwóch bolcach. MOże się zdarzyć, że będzie tak jak wspomniał o tym laurin, że linka jest źle zahaczona. Zobacz na początek to. Linka trzyma się na dwóch bolcach i może wypaść (nie jest mocno zahaczona, widziałem jak wymieniałem u siebie klamki)"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Miałem to samo. Problemem jest zbyt mocno naciągnięte cięgno klamki zewnętrznej. Jeśli masz długiego torxa chyba 15 i wiesz jak to zrobić to lekko popuść linke klamki zewnętrznej. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to zapraszam na PW.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
Komentarz