Tez mam przejechane 1500 km jezeli chodzi o nagrzewanie silnika to przy -5 , 90 stopni na desce osciaga po ok 10km, jezeli nie wlaczam ogrzewania to po 5 km. Nadmuch oceniam jak najbardziej ok dosc szybko szyby odparowuja, gorzej z grzaniem na tylna kanape z podłokietnika mimo ustawienia ciepłego nadmuchu leci chlodne. Spalanie w tej pogodzie na 15 km w miescie bez korkow ok 6.5 w/g kompa. Styl jazdy spokojny maxobroty 2500 ,szybkie nabieranie predkosci , raczej unikam 6 biegu , 5 bieg i 2000 obrotow spalanie wtedy bardzo fajne.
Przy okazji mam pytanko do ekspertow czesto pry zimnym silniku obroty na jałowym do okolo 5 minut utrzymuja sie na wyzszym poziomie tj. 1tys. Spalanie chwilowe jest wtedy wyzsze o ok 0,5 l/h czy to normalne przy tym silniku. Nie wiem cy dobrze pamietam gdzies przeczytalem ze silnik tak ma gdy chce doladowac akumulator, chcyba ze mi sie cos pomyliło.
Przy okazji mam pytanko do ekspertow czesto pry zimnym silniku obroty na jałowym do okolo 5 minut utrzymuja sie na wyzszym poziomie tj. 1tys. Spalanie chwilowe jest wtedy wyzsze o ok 0,5 l/h czy to normalne przy tym silniku. Nie wiem cy dobrze pamietam gdzies przeczytalem ze silnik tak ma gdy chce doladowac akumulator, chcyba ze mi sie cos pomyliło.
Komentarz