to jest tdi...popatrzcie na tłumik. ma zagięty do dołu tak jak tdi a w fsi były proste...coś jest to chyba na 100% przekombinowane
O1 RS huczenie podczas jazdy POMOCY
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez richi9Zgodzę sie z kolegą...Podnieś przód w górę zakręć silnikiem na biegu i wyłacz silnik a koła niech sie toczą na luzie i słuchaj gdzie huczy i czy z przodu.
Zamieszczone przez WalusA jak dodajesz gazu ostro czy drży ci kierownica?
Zastanawiam się czy jest sens wymieniać łożysko z prawej strony czy szukać czegoś innego.
Komentarz
-
-
Mam także, burczenie z przodka, mej oblubienicy :evil:
Wczoraj, pokonując wrodzone lenistwo, zajrzałem nie co głębiej, w jej bebechy.
Postawiona diagnoza, to zerwane poduszki. :shock:
W takim przypadku, motorownia gania na boki, jak panienka za klientem. :szeroki_usmiech
i nóżki (półosie) jej siem rozchodzą, prze co wydawać może, nie kontrolowane dźwięki. :diabelski_usmiech
Sprawdź i Ty, tą ewentualną przypadłość,
może Ci też,
chodzi na "boki" :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bonzo01Zamieszczone przez richi9Zgodzę sie z kolegą...Podnieś przód w górę zakręć silnikiem na biegu i wyłacz silnik a koła niech sie toczą na luzie i słuchaj gdzie huczy i czy z przodu.
Zamieszczone przez WalusA jak dodajesz gazu ostro czy drży ci kierownica?
Zastanawiam się czy jest sens wymieniać łożysko z prawej strony czy szukać czegoś innego.
Komentarz
-
-
Wybacz
Ale mnie coś, nie sztymuje w Twej diagnozie.
Zamieszczone przez bonzo01Diagnoza padła na lewe łożysko.
Zakupiony oryginał, wymieniony i dalej to samo.
Pomocy bo już nie wiem co to może byćZamieszczone przez kabanosJeśli przy skręcie w prawo hałas się powiększa to jest duże prawdopodobieństwo, że do wymiany jest lewe łożysko. Analogicznie jest w drugą stronę. Wykonaj test i może się okazać, że masz do wymiany praweZamieszczone przez kabanosJeżeli się ucisza przy łukach w prawo, to na 99% wymiana prawego łożyska pomoże.
Wiem, chyba te łożysko :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Le-CeWybacz
Ale mnie coś, nie sztymuje w Twej diagnozie.
Zamieszczone przez bonzo01Diagnoza padła na lewe łożysko.
Zakupiony oryginał, wymieniony i dalej to samo.
Pomocy bo już nie wiem co to może byćZamieszczone przez kabanosJeśli przy skręcie w prawo hałas się powiększa to jest duże prawdopodobieństwo, że do wymiany jest lewe łożysko. Analogicznie jest w drugą stronę. Wykonaj test i może się okazać, że masz do wymiany praweZamieszczone przez kabanosJeżeli się ucisza przy łukach w prawo, to na 99% wymiana prawego łożyska pomoże.
Wiem, chyba te łożysko :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Jeżdżąc i na miejscu kierowcy i na miejscu pasażera ewidentnie huczenie dochodziło z lewej strony. Niestety wymiana łożyska lewego nie pomogła. Chyba czas na prawe.
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 15:07 ]
Zamieszczone przez kabanosbonzo01, z łożyskami jest tak, że nie usłyszysz z której strony huczy. Jeśli przy skręcie w prawo hałas się powiększa to jest duże prawdopodobieństwo, że do wymiany jest lewe łożysko. Analogicznie jest w drugą stronę. Wykonaj test i może się okazać, że masz do wymiany prawe
Oczywiście pomógł poleciało.
Komentarz
-
-
Witam!!! Podepnę sie pod temat!!! Mam OII i tez mi huczy!!! Walus wspominałeś coś o drgającej kierownicy i tak właśnie jest u mnie!!! Co to może być??? Kupiłem już piasty na tył ale jeszcze nie przełożyłem!!! Czy powinienem zainwestować w przednie???Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
kabanos felgi proste, koła wyważone, opony drugi sezon a były funkiel nówka!!! Są kierunkowe więc mogą szumieć ale w zeszłym sezonie nie było ich słychać!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
Komentarz