Vag nie widzi sterownika silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdzislaw_broda
    Classic
    • 2013
    • 6

Witam
    całe wieki nic sie nie działo, okazuje sie że kluczem do sukcesu było spryskanie mechanizmu zamka w drzwiach kierowcy poczciwym WD40
    Jako ze 4 latka już minęły a produkcyjnie blisko 5 czas naprawde zadać o autko i tu pytanie do was
    Glinkowanie pewne szampon z woskiem od 3 lat wiec kondycja lakieru nie jest zła ale trzeba by go czymś odświeżyć od razu mówie nie mysle o polerce bo nie wyblakł czy cos tylko jakby gdzieś zatracił swój urok
    Użyć tego:

Czy jednak czegoś innego?
  • tomba75
    Classic
    • 2012
    • 12

Witam mam problem gdyż po podłączeniu Vaga brak komunikacji ze sterownikiem silnika,inne ok tak jak ABS itp. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc o co chodzi gdzie moze byc przyczyna,podpinane były dwa rózne kompy i to samo czy jakis kabel przecięty czy co! CZy ktoś miał podobny problem? silniczek ALH 90kM

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Może w sterowniku jest usunięty immobiliser i wsadzony jest emulator.
      Spotkałem już takie przypadki.
      Bo jeśli będzie uszkodzona linia diagnostyczna, to nie powinien zapalać.
      Jak nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• marekvw5
        Classic
        • 2012
        • 14

Trzeba sprawdzić czy w sterowniku ABS nie ma błędu od silnika, miałem podobny przypadek uszkodzony był przekaźnik 109. W wyniku uszkodzenia brak komunikacji z sterownikiem silnika i auto nie odpalało.

Komentarz

• tomba75
          Classic
          • 2012
          • 12

Dzięki za podpowiedzi
          wyszło to dzisiaj bo zmieniałem rozrzad i chcielismy sprawdzic jeszcze elekrtonicznie czy ok ustawiony,a tu brak polaczenia z silnikiem, wyszło przypadkowo!
          Auto chula normalnie odpala bez problemów, chciałbym to zrobic bo w razie awarii kapa z diagnozą!
          do dąbrówki mam blisko także sie skontaktuje

Komentarz

Pracuję...