A jak nie znajdziesz w Słupsku to zapraszam do Sławna. I z tego co wiem to KTS o ile mowimy o tym klepie ogólnymi błędami.
Skoda Octavia Elegance 2000 r., 1.9 TDI, 110 KM
Zwiń
X
-
Skoda Octavia Elegance 2000 r., 1.9 TDI, 110 KM
A więc tak, nie sprawdzałem tego jeszcze na zimnym silniku, bo zdarzyło się to dziś: Do tej pory świece grzały się tak samo długo na ciepłym jak i na zimnym silniku i autko paliło "na dotyk". Teraz kontrolka od grzania świec zapala się na ok 1 sek i gaśnie i trzeba trochę pokręcić rozrusznikiem żeby zaskoczył. Raz na czas przy włączaniu zapłonu kontrolka pali się tak długo jak dawniej i wtedy jest OK... Czy ktoś się już z tym spotkał? Jaka może być tego przyczyna? Z góry dzięki za pomoc ...coba
-
-
coba, świece żarowe przestają się podgrzewać,gdy temperatura na zewnątrz jest powyżej 5 stopni i nawet jeśli temperatura jest na minusie na zewnątrz,a silnik jest ciepły to świece i tak nie są podgrzewane.
Ja miałem podobny objaw i w moim przypadku problemem okazał się rozrusznik,który był trochę przypalony,po regeneracji palił na dotyk :lol:
Komentarz
-
-
Do Sebu
dzięki za zainteresowanie, ale to na 99% nie jest rozrusznik. A świece, przynajmniej w mojej oktavce grzały się zawsze, bez względu na temperaturę i zawsze było ok ..
Przemek, dzięki za radę, myślę, że i tak trzeba będzie jechać sprawdzić na kompie, choć cały czas mam nadzieję, że jej przejdzie ..coba
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemikDo sprawdzenia:
- ustawienie statycznego kąta wtrysku
- czujnik temperaturyVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz