Witam, przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, dlatego proszę forumowiczów o informację jak w OII FL zdemontować tapicerkę słupków w bagażniku, tak aby był nie uszkodzić podsufitówki przy montażu triflexa
Witam, muszę dobrać się do anteny, a to oznacza majsterkowanie pod podsufitówką. Aby jej nie uszkodzić (złamać) to należałoby zdjąć tylne słupki w bagażniku, wówczas będzie więcej miejsca (bardziej można odgiąć podsufitówkę).
Pod uszczelką drzwi jest taka mała śrubeczka, którą musisz wykręcić. Reszta to zatrzaski/spinki - musisz z umiarem ciągnąć i wszystko ładnie wyskoczy. Może się stać tak, że osłonę słupka zdejmiesz, ale część spinek zostanie w słupku. Wtedy trzeba je wyjąć za pomocą jakiegoś sprytnego urządzenia ... ja stosuję do tego cęgi do obcinania kabli, a czasami solidne nożyczki.
Aha ... spinki lubią spadać ;-), szczególnie jak się zakłada te osłony.
A tak naprawdę, ostatnio zabiegany jestem, lapek w bagażniku podskakuje na "madziarskich" dziurawych drogach. Jedynie co zdążyłem zrobić to ściągnąć środkową osłonę, która przytrzymuje podsufitówkę.
Przyjrzałem się uszczelce i niestety na słupkach nie znalazłem śrubek i tu olśnienie, bo w poście nie podałem info, że chce demontować słupki w kombi ops: .
Mea culpa
[ Dodano: Pią 01 Cze, 12 19:51 ]
abstinent dzięki za pomoc
Komentarz