Klapa bagaznika o1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • flankie
    Classic
    • 2010
    • 26

Klapa bagaznika o1

cezary 70, mógłbyś podać jakiś konkretny przykład krytyki tego, że coś załatwiałeś? jeśli coś ci przeszkadza, to mogę z racji gównianego (w stosunku do twojego) stażu w OCP przestać się pojawiać na spotach, bo nie lubię robić niepotrzebnych kwasów... :?
    Zamieszczone przez rafiki
    podsumowując ankietę to połowie z nas zwisa gdzie będzie spot
    to miało być lekko humorystyczne...
    Zamieszczone przez cezary 70
    mów sam za siebie jak ci zwisa to tobie bo mnie nie
    ...ale chyba nie załapałeś
    Zamieszczone przez cezary 70
    może dla odmiany sam coś załatwisz
    zależy co...
  • markuss32
    Drive
    • 2009
    • 73

Klapa bagaznika o1

Co jest grane piloty otwieraja i zamykaja wszystkie drzwi a bagaznika nie moze ktos podpowie co zrobic
    markuss32

Komentarz

• ROBAL_26
      RS
      • 2010
      • 2328
      • Octavia I combi (1U5)
      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

markuss32, znajomy miał podobny przypadek, przyczyną usterki jest zacinający się silniczek ryglowania i odryglowywania klapy, spróbuj zdjąć tapicerkę z klapy(jest na zatrzaskach) wykręć silniczek i spróbuj go rozruszać( wciśnij i wyciągnij kilka razy). ok
      zanim go przykręcisz to sprawdź czy pracuje jak zamykasz i otwierasz, możesz również go rozebrać i przeczyścić lub ewentualnie nasmarować zależy co z nim jest grane. ok
      jeszcze zanim rozbierzesz klapę to sprawdź stan przewodów w gumowej osłonie między karoserią a klapą.

pozdro
      Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• djwyrebas
        Ambiente
        • 2011
        • 214

Zamieszczone przez ROBAL_26
        jeszcze zanim rozbierzesz klapę to sprawdź stan przewodów w gumowej osłonie między karoserią a klapą.

pozdro
        chodzi o kabelki żółto-niebieski i szaro-żółty, sprawdź je żarówką zamykając auto, jeśli jest napięcie to uszkodzony silniczek, jeśli nie ma to przerwany przewód.
        U mnie jest taki bajer, że otwiera a nie zamyka. Wina chyba komfortu bo nie daje impulsu zamknięcia na żółto-niebieski.
        gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• markuss32
          Drive
          • 2009
          • 73

Zamek sprawdzalem i dziala w jedna strone tylko otwiera a nie zamyka

[ Dodano: Sro 30 Maj, 12 22:56 ]
          jutro sie za to biore ale jak to bedzie komfort to mnie szlag trafi -niedawno wymienilem Narazie dzieki odezwe sie apa
          markuss32

Komentarz

• djwyrebas
            Ambiente
            • 2011
            • 214

Zamieszczone przez markuss32
            Zamek sprawdzalem i dziala w jedna strone tylko otwiera a nie zamyka
            tzn podałeś napięcie i sie otworzył, a jak zmieniłeś bieguny (masa na + i odwrotnie) to się nie zamknął?
            gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• ulysse
              Rider
              • 2010
              • 496

przerabiałem to u siebie 2 razy

Za pierwszym razem okazała się wtyczka która jest schowana pod pianką. Oczywiście trzeba zdjąć tapicerkę z tylnej klapy. Za drugim razem okazały się wtyczki które są w schowku z lewej strony w bagażniku. Masz tam 3 kostki rozłącz je i potraktuj KONTAKT spayem u mnie pomogło.

Dla pewności możesz wyciągnąć silniczek ( jest na dwóch śrubkach) i podłączyć go pod zasilacz 12v i zmieniając bieguny sprawdzisz czy działa.

Komentarz

• markuss32
                Drive
                • 2009
                • 73

Dzieki za podpowiedzi wezme sie za to w sobote i odezwe sie

[ Dodano: Sob 02 Cze, 12 12:30 ]
                No i niestety modul komfortu a koles od ktorego kupilem nie odbiera telefonu
                markuss32

Komentarz

• czesiu1929
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 142

u mnie było podobnie i winny był moduł komfortu
                  L&K

Komentarz

• noswer
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 232

u mnie siadł silniczek - kupiłem używany i działa... - poprzedni działał tylko w jedną stronę - zamykał ale nie otwierał

Komentarz

Pracuję...