żaden syf nie róbcie z mózgu wody jeżdze wieloma samochodami i syf nie ma nic do tego zapowietrzony układ tak jak pisał kolega wcześniej wystarczy odpowietrzyć koła a nie odpowietrzyc pompy i wlasnie tak bedzie, jakos jezdze po tym syfie i nic sie nie dzieje
Zle wskazuje temperature , co jest nie tak?
Zwiń
X
-
Zle wskazuje temperature , co jest nie tak?
Cześć mam mały problem z czujnikiem temperatury wody, a mianowicie pewnego dnia zauważyłem ze wskazówka leży i ani drgnie wiec pojechałem do majstra i powiedział że to czujnik. Pare dni zajeło zanim kupilem a licznik raz działał raz nie,kupiłem czujnik EPS08-02 lecz okazało się żę to nie ten , spisałem numery ze starego czujnika Topran109245 i pan w sklepie takiego nie miał ale dał mi febi bilstein31539i powiedział ze to to samo, ja montuje a tu nic w ogóle nawet nie drgnie. Co jest może to nie czujnik może problem jest gdzie indziej?? zaznaczam,że na starym coś wskazuje tylko nie przez cały czas. Prosze o pomoc i Pozdrawiam
-
-
Cześć no dobra może ori a może nie. Tym bardziej że jeździł na torpanie który do najlepszych nie należy a działał wiec może problem tkwi na przykład w zegarach?. Pierwsze co teraz zrobie to podłącze sie pod kompa i zobaczymy co pokaże bo niechce już inwestować w następny czujnik bo poprostu szkoda pieniędzy na takie zabawy.
Komentarz
-
-
Problem może tkwić w zegarach (zapewne zimne luty), w okablowaniu lub w czujniku. Podłącz kompa i zobacz jaką temp. widzi ECU a jaką wskaźniki - jak czujnik jest walnięty to albo źle pokazuje albo wyrzuca błąd że zwarcie do + i nic nie pokazuje. Z tymi czujnikami tanimi jest tak że ktoś kupi i sobie chwali bo trafi dobry okaz a inna osoba będzie kupować i nigdy na sprawny nie utrafi.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
febi to jest chłam. ostatnio wywaliłem poduszkę od silnik febi-bilstein a miała zrobione może 20kkm.
dodam że miałem przeprawę z czujnikiem temp- oryginalny kupiony w intercarsie i wczoraj Pan dzwonił, że reklamacja została uznana. może po prostu zacznę kupować je parami żeby nie pałować się z rozkręcaniem i jeżdżeniem..skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez niumek79Cześć no dobra może ori a może nie. Tym bardziej że jeździł na torpanie który do najlepszych nie należy a działał wiec może problem tkwi na przykład w zegarach?. Pierwsze co teraz zrobie to podłącze sie pod kompa i zobaczymy co pokaże bo niechce już inwestować w następny czujnik bo poprostu szkoda pieniędzy na takie zabawy.Zapraszam chetnych na polerke lakieru dla forumowiczow znizki...polerki kosmetykami Mequiars 3M itp....
Zapraszam na PW!Katowice......
Komentarz
-
Komentarz