Zle wskazuje temperature , co jest nie tak?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siemi1
    L&K
    • 2012
    • 1287
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

żaden syf nie róbcie z mózgu wody jeżdze wieloma samochodami i syf nie ma nic do tego zapowietrzony układ tak jak pisał kolega wcześniej wystarczy odpowietrzyć koła a nie odpowietrzyc pompy i wlasnie tak bedzie, jakos jezdze po tym syfie i nic sie nie dzieje
    Spalanie - Motostat.pl
    Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
    Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
    Sprzedam na OLX!!
  • niumek79
    Classic
    • 2011
    • 16

Cześć mam mały problem z czujnikiem temperatury wody, a mianowicie pewnego dnia zauważyłem ze wskazówka leży i ani drgnie wiec pojechałem do majstra i powiedział że to czujnik. Pare dni zajeło zanim kupilem a licznik raz działał raz nie,kupiłem czujnik EPS08-02 lecz okazało się żę to nie ten , spisałem numery ze starego czujnika Topran109245 i pan w sklepie takiego nie miał ale dał mi febi bilstein31539i powiedział ze to to samo, ja montuje a tu nic w ogóle nawet nie drgnie. Co jest może to nie czujnik może problem jest gdzie indziej?? zaznaczam,że na starym coś wskazuje tylko nie przez cały czas. Prosze o pomoc i Pozdrawiam

Komentarz

• lukas_jg
      Rider
      • 2012
      • 600
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Torpan to był raczej zamiennik orygiunału. Coś nie tak skoro nie pokazuje praktycznie żadnych wskazań.

Najlepiej było by podłączyć pod komputer i sprawdzić "wskaźniki" i temperatury.
      Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• damian1975
        RS
        • 2012
        • 4107
        • Superb III (3V3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Najlepiej zakup ori wv bo u mnie w superbie tez byly jajca z czujnikiem wzialem jakis zamiennik ktory podobno mial pasowac a po montazu okazalo sie ze wskazowka temperatury nawet nie drgnela po zakupie i zamontowaniu ori problem sie skonczyl pozdrawiam :szeroki_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Jeżeli czujnik to ori i napewno będzie grało.. ale warto podpiąć kompa i sprwdzić co tam sterownik ma w sobie zapisane to się może rozjaśnić usterka bardziej.
          VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
          Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• niumek79
            Classic
            • 2011
            • 16

Cześć no dobra może ori a może nie. Tym bardziej że jeździł na torpanie który do najlepszych nie należy a działał wiec może problem tkwi na przykład w zegarach?. Pierwsze co teraz zrobie to podłącze sie pod kompa i zobaczymy co pokaże bo niechce już inwestować w następny czujnik bo poprostu szkoda pieniędzy na takie zabawy.

Komentarz

• alxxx
              RS
              • 2010
              • 1823
              • Octavia I (1U2)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Problem może tkwić w zegarach (zapewne zimne luty), w okablowaniu lub w czujniku. Podłącz kompa i zobacz jaką temp. widzi ECU a jaką wskaźniki - jak czujnik jest walnięty to albo źle pokazuje albo wyrzuca błąd że zwarcie do + i nic nie pokazuje. Z tymi czujnikami tanimi jest tak że ktoś kupi i sobie chwali bo trafi dobry okaz a inna osoba będzie kupować i nigdy na sprawny nie utrafi.
              VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
              Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• niumek79
                Classic
                • 2011
                • 16

Właśnie wczoraj założyłem tego starego torpana i na początku nic nie wskazywał a póżniej jak dodawałem gazu gwałtowniej powyżej 3000 to na chwile pokazywał 90 i zaraz opadał.No jak kupowałem ten czujnik febi to myślałem że inwestuje w dobry produkt.No ale komp może powie nam prawde;]

Komentarz

• ducker24
                  Rider
                  • 2011
                  • 286

sprawdź napięcie na kostce czy jest dobre
                  może gdzieś kable się przetarły :?:

Komentarz

• luks
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 240

febi to jest chłam. ostatnio wywaliłem poduszkę od silnik febi-bilstein a miała zrobione może 20kkm.
                    dodam że miałem przeprawę z czujnikiem temp- oryginalny kupiony w intercarsie i wczoraj Pan dzwonił, że reklamacja została uznana. może po prostu zacznę kupować je parami żeby nie pałować się z rozkręcaniem i jeżdżeniem..
                    skoda
                    fuckyeah!

Komentarz

• PiterB5
                      Classic
                      • 2012
                      • 28

Zamieszczone przez niumek79
                      Cześć no dobra może ori a może nie. Tym bardziej że jeździł na torpanie który do najlepszych nie należy a działał wiec może problem tkwi na przykład w zegarach?. Pierwsze co teraz zrobie to podłącze sie pod kompa i zobaczymy co pokaże bo niechce już inwestować w następny czujnik bo poprostu szkoda pieniędzy na takie zabawy.
                      Na lotosie tez pojezdzisz!! wymien na ori bo te pseudo zamienniki sa do dupy wiem po swoim aucie i brata dopiero po zakupie ori za czale 115zl z uszczelka temat zniknol.........
                      Zapraszam chetnych na polerke lakieru dla forumowiczow znizki...polerki kosmetykami Mequiars 3M itp....
                      Zapraszam na PW!Katowice......

Komentarz

• ducker24
                        Rider
                        • 2011
                        • 286

PiterB5, jakoś drogo
                        ja do swojego zapłaciłem w salonie coś koło 70 zł

Komentarz

Pracuję...