a coś lekko mocniejszego od arl'a żeby spokojnie celować w 200km dodam że pompe mam serie wtryski 216
Akumulator padł w lato
Zwiń
X
-
Akumulator padł w lato
W piątek po około 50km zgasiłem samochód. Rano chce odpalić ledwo kręci. Kolega pomógł z kablami odpalił bez problemu. Później około 1,5godz jazdy. i postój dwa dni. Próbuje zapalić kontrolki się świecą, nie kręci. Akumulator jest już dosyć stary ( możliwe że ze 4 lata).
Moje pytanie czy to normalne że w lato tak pada akumulator? do tej pory problemy jeżeli mi się trafiały to wyłącznie w zimie, ten jeszcze tej zimy przy - 20 palił bez problemu.
Czy to podejrzane i szukać innych przyczyn rozładowania niż stary akumulator?
-
-
Sprawdź najpierw akumulator (podjedź do warsztatu w celu sprawdzenia pod obciążeniem). Z upływem lat aku się zużywa i zasiarcza. Następuje spływ masy czynnej, która powoduje zwarcie i rozładowanie. A będąc w warsztacie nie zaszkodzi sprawdzić pobór prądu w spoczynku.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Koniecznie sprawdź parametry ładowania akumulatora i ewentualny upływ prądu podczas postoju. Żebyś był pewien, że tutaj wszystko masz w porządku, bo w przeciwnym wypadku jak wstawisz nowy aku (lub obecny naładowany - jeśli będzie się nadawał do użytku) to też go z czasem trafi.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
Komentarz