dziwny jednorazowy stuk w przednim zawieszeniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdzislaw_broda
    Classic
    • 2013
    • 6

Zamieszczone przez Ceed1
    Zób tak. Jak jedziesz z tą prędkością i Ci wyje to ujmij troche gazu. Zobaczysz, że wycie ucichnie. Ja mam to samo. Według mnie to turbo.
    Dziękuję. Tak też robiłem i w moim subiektywnym odczuciu "wycie" (bardzo moim zdaniem delikatne) jest przy prędkości 95 - 105 km/h. Poniżej 95 km/h - nie występuje. Przy 110 km/h cisza.

Czy to "wycie" jest oznaką nieprawidłowej pracy? Sorki, ale lamer jestem... stąd pytanie.
  • tomba75
    Classic
    • 2012
    • 12

Witam proszę o rade
    do jakiegoś czasu słyszę dziwny stuk (jakby sprężyna pękła) z przodu!Pojawia się tylko przy skręconych kołach w prawo i cofaniu raz czy dwa sie pojawił przy skrecie w lewo do przodu.Odłos zauważanly jest głównie po dłuższym postoju lub nocy. Jest jednorazowy w ciąg dnia i potem spokój!
    Wymieniłem tuleje na wahaczach bo musiałem i nadal to samo! Poczytałem posty i podobny objaw ktoś miał.
    Czy do wymiany faktycznie łożyska amorków??? Czy coś innego? Sprawdze jeszcze czy w miejscu jak krece to stuka,ale chyba nie!
    Co sadzicie o tym ?
    Dzięki za podpowiedzi

Komentarz

• demmsi
      Elegance
      • 2011
      • 966
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wydaje sie ze wlasnie te lozyska mogą byc powodem. Poki cie to nie denerwuje i raz stuka to bym w olał temat :diabelski_usmiech

Komentarz

• tomba75
        Classic
        • 2012
        • 12

Na razie mnie to nie wkurza,na bezpieczeństwo nie ma chyba wpływu?? ale pewnie będzie się pogarszać

Komentarz

Pracuję...