Skoda Octavia 1.8 KAT- szrpanie na wysokich obrotach
Witam,
próbowałam znaleźć odpowiedź przez szukaj, ale nic pasującego nie znalazłam więc mam pytanie.
Skoda Octavia I (1999) 1.8 KAT Pb+LPG - od jakiegoś czasu zauważyłam szarpanie przy wyższych obrotach (szczególnie przy przechodzeniu z 2 na 3 bieg). Są wtedy 2-3 szarpnięcia, później auto jedzie płynnie. Nie zdarza się to za każdym razem ale się zdarza.
Podłączony komputer błędów nie pokazuje. Jakieś pomysły co to może być??
Re: Skoda Octavia 1.8 KAT- szrpanie na wysokich obrotach
Zamieszczone przez niesia2708
Witam,
próbowałam znaleźć odpowiedź przez szukaj, ale nic pasującego nie znalazłam więc mam pytanie.
Skoda Octavia I (1999) 1.8 KAT Pb+LPG - od jakiegoś czasu zauważyłam szarpanie przy wyższych obrotach (szczególnie przy przechodzeniu z 2 na 3 bieg). Są wtedy 2-3 szarpnięcia, później auto jedzie płynnie. Nie zdarza się to za każdym razem ale się zdarza.
Podłączony komputer błędów nie pokazuje. Jakieś pomysły co to może być??
A dzieje się to na LPG czy na PB czy niezależnie od paliwa?
niesia2708, koleżanko jak masz dostęp do kabelka to sprawdź przepływkę jaką maksymalna wartość Ci pokazuje?? czy obroty falują na biegu jałowym??
kiedy wymieniałaś świece?? cewki??
czy dzieje się to tylko z 2 na 3
Na paliwie nie zauważyłam żeby się to działo.
Świece....mamy auto od 1,5 roku i my nie wymienialiśmy więc chyba najwyższa pora...
Nie tylko między 2 a 3. Ogólnie na wyższych obrotach i też nie zawsze :wink:
No i generalnie bardziej przy włączonej klimie....- wina klimy to nie jest bo dopiero co była na przeglądzie klimy. ducker24 rozumiem,że chodzi Ci o podłączenie do kompa??
niesia2708, wymień świece i ewentualnie przewody wysokiego napięcia. Koszt nie jest znaczny, a w razie czego będzie zrobione . Jeśli nie zawsze to występuje i na LPG to koniecznie podjedź na ustawienie instalacji, może sama zmiana setupu pomoże, może to być również kwestia reduktora.
Komentarz