[O2] Dyskoteka na tablicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartulus
    Classic
    • 2011
    • 14

Proponuje

0. Sprawdzić czy nie ma błędów w compie.

1. Sprawdzić czy nie zostaje w kolektorze dolotowym gaz ( dostaje się tam przez wężyk podciśnienia) gdy mamy stary reduktor. Sprawdzenie jest proste 1 dzień od pierwszego odpalenia do ostatniego jedziemy na benzynie rano następnego dnia sprawdzamy czy jest OK

2. EGR odłączyć wtyczkę i pojeździć bez - ten eksperyment akurat dobrze robić mając możliwość skasowana błędów w kompie samochodu bo po odłączeniu EGR rzuci błędem na szafe.
  • eroberto1
    Rider
    • 2010
    • 350

Czesc. Mam mały albo i duży problem, kilka dni temu pojawiła mi sie kontrolka poduszki, podlaczylem kompa usunalem błąd i wszystko ok do wczoraj gdy nagle wszystkie kontrolki na tablicy zaczęły migac, wskazówka obrotomierza na zero mimo ze silnik pracował, po chwili spokój ale kontrolka poduchy została, podlaczylem kompa skasowalem błędy ale poducha wraca i jest błąd 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199). Gdzie szukać ? Pod fotelem ?
    2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10996
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

szukaj żółtej wtyczki pod fotelem
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• eroberto1
        Rider
        • 2010
        • 350

Jeszcze jedna ciekawostka - właśnie szukam pod fotelem wtyczki od poduszki zeby wyczyścić styki ale wtyczki nie ma... Miałem z ta poduszka kiedyś problem i pojechałem do aso... Rzekomo wymienili wiazke od poduszki - czy to możliwe ze ucieli wtyczkę i polaczyli tylko kabelki?

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

eroberto1, przerabiałem kiedyś to samo, z tym że we francuskim bolidzie
          niby zrobili, kiedyś patrzę a tam kable taśmą poowijane :evil:

Komentarz

• ducker24
            Rider
            • 2011
            • 286

eroberto1, zimne luty na liczniku (wszystko dzięki Unii ) poczytaj jest dużo o tym
            1217 - - - - - Zapalnik bocznej poduszki powietrznej strona kierowcy (N199)
            jak kolega pisze wyżej żółta wtyczka
            a masz jakiekolwiek czy żadnej :idea:
            jeśli nie masz to zrobili Cię w *******

Komentarz

• eroberto1
              Rider
              • 2010
              • 350

Nie mam jakiejkolwiek... Po stronie pasażera jest, po stronie kierowcy tez była bo początki mojej przygody z octavia to był właśnie problem z poduszka i kiedyś te styki czyscilem ale problem sie powtarzał więc aso no i wychodzi na to ze mnie zrobili na kilka stow za wymianę wiązki a ucieli kable i po krzyku :evil: Teraz po dwóch latach nic im nie udowodnie b jak pojadę sie kłócić to pewnie stwierdza ze sam kombinowalem.

Komentarz

• ducker24
                Rider
                • 2011
                • 286

no może nie bo jak robileś w aso to jakiś kwitek w książeczce masz chyba

Komentarz

• eroberto1
                  Rider
                  • 2010
                  • 350

Oczywiście mam fakturę na usługę z uwzględniona wiazka która rzekomo została wymieniona...

Komentarz

• ducker24
                    Rider
                    • 2011
                    • 286

eroberto1, to nie zastanawiaj się i jedź do tych baranów i wyjaśnij sprawę
                    może chcieli zrobić bezprzewodowo

Komentarz

• eroberto1
                      Rider
                      • 2010
                      • 350

Mała aktualizacja tematu: Napisałem dość dosadnego maila do ASO a w odpowiedzi otrzymałęm informację któa mniej więcej dawała mi do zrozumienia że mogę im naskoczyć, bo usługa została wykonana zgodnie z zaleceniem serwisowym nr 28.2006, oczywiście przysługuje mi naprawa gwarancyjna. Pytanie tylko czy w ramach gwarancji dadzą mi nową wiązkę a za robociznę zapłacę czy wszystko w ramach gwarancji? Drugie pytanie czy mogę to zrobić w ASO innej firmy bo na myśl o tamtych kombinatorach niedobrze mi się robi.

Poki co po kilkukrotnym macaniu wiązki błąd usunąłęm, natomiast wyświetlacz kompa dziwnie się zachowuje bo przyciemnia się po jakimś czasie świeci znów prawidłowo, jakieś zwarcie? Błedów brak.

Komentarz

• ducker24
                        Rider
                        • 2011
                        • 286

najlepiej to pojedź do nich to są takie tłuczki, że szkoda gadać
                        wiem co mówię bo też sie z nimi użeram

Komentarz

Pracuję...