Ok dzięki za info :-)
Parowanie szyb
Zwiń
X
-
Parowanie szyb
Panowie klima działa ,wszystko pięknie ale kiedy postoi po takiej jeździe ze dwie godziny to po ponownym uruchomieniu ciach szyby zaparowane i dosyć nieprzyjemny zapach przez chwilę.Filtr kabinowy nowy. Klima odgrzybiona dobita. Czy może to być osuszacz lub coś takiego, a może tak ma być???????
-
-
Zamieszczone przez synek121Czy może to być osuszacz lub coś takiego, a może tak ma być???????
Tak na pewno ma nie być.... :roll: a przyczyną jak najbardziej może być osuszacz , który wbrew obiegowym opiniom naprawdę ma żywotność ograniczoną... zobacz może tu:
Przy "okazji" wymień , a najlepsza okazja to właśnie przed "nabiciem" klimy ale skoro jesteś już po, to może następnym razem?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Remarka przyczyną jak najbardziej może być osuszacz
Komentarz
-
-
Przez 3 lata miałem problem z parowaniem szyb w Astrze (po przejechaniu 500m tylną i boczne szyby już miałem zaparowaną).
Okazało się że klapa od cyrkulacji powietrza samoczynnie sie przestawiała (niby powinien byc obieg otwarty, a tak naprawde klapa była zamknięta) nastawiłem na obieg otwarty i dołączyłem wtyczke, od tamtej pory nie widziałem pary na szybach.
Tak więc pierwsze co to zbadają tą klapke (nie sugeruj się diodą [włączoną/wyłączoną] czy czasem samoczynnie sie nie przestawia. Nawiew chyba powinien być gdzieś za schowikiem pasażera, ale nie jestem pewnie - musisz poczytać forum gdzie się znajduje.LOREN* 1.4 tsi
Komentarz
-
-
synek121 Mam ten sam objaw, dodatkowo podczas wyższych temperatur zewnętrznych na przedniej szybie pojawiają mi się takie okragłe punkty kondensacji w miejscach gdzie strumień powietrza jest największy.
Ktoś ma jakieś pomysły.
Co do pomysłu z osuszaczem, znam się sporo na na chłodnictwie przemysłowym ale nie ma to wpływu na to, osuszacz jest tylko w układzie czynnika żeby odseparować wilgoć w układzie i nie doprowadzić do zakwaszenia oleju kompresora. Jeżeli ktoś miał zawsze szczelną klimatyzacje ten element nie ma prawa się zepsuć.
Komentarz
-
-
Mam tak samo choć nie śmierdzi. Staram się wyłączać klimę kilka minut przed końcem jazdy i to pomaga.
Zamieszczone przez bresiuMam ten sam objaw, dodatkowo podczas wyższych temperatur zewnętrznych na przedniej szybie pojawiają mi się takie okragłe punkty kondensacji w miejscach gdzie strumień powietrza jest największy.
Komentarz
-
Komentarz