Zamieszczone przez delanopl
Wentylator, wiatrak-klimatyzacja!?
Zwiń
X
-
Wentylator, wiatrak-klimatyzacja!?
Witam. Mam Octavię I z 01r. w tym roku sprawdzałem szczelność i nabiłem klimę niestety mechanik na koniec powiedział że działa tylko mniejszy wiatrak i że duży trzeba wymienić, a że dużo sobie zażyczył za wymianę pomyślałem że wymieni mi go mój znajomy mechanik. Powiedziałem jaka jest sprawa i on powiedział że na 100% ten duży jest od silnika i on się załącza przy 90*C i że nie trzeba wymieniać i tak zrobiłem nie wymieniłem aż teraz gdy temperatura jest ponad +30 zauważyłem że klima mi nie działa więc pomyślałem że sprawdzę te wiatraki i sprawdziłem octavia się nagrzała do 90 stopni klimę wyłączyłem, a duży wentylator stoi! Rozmawiałem z tym mechanikiem i on powiedział że może mi go wymienić i zobaczy co i jak... I tu pytanie do Was co radzicie i może ktoś miał podobny problem?
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez krzsio13mhm... a może być tak że ten mniejszy teraz nie wyrabia i dlatego klima nie chodzi? no bo wcześniej chodziła... tam jak nabijałem klimę facet powiedział że na tym mniejszym wiatraku to tylko na trasie można używać klimy bo tak może sobie nie dawać rady ten mniejszy wentylator....
Nie ma takiej opcji , obydwa wentylatory mają się kręcić.
Ale może trochę byś poczytał ? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ry+ch%B3odnicy
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Ten duży (34cm) jest od klimy dziś go wymieniałem u siebie bo mi się zjarał.
Jak włączysz klime to ma się załączyć na pierwszy bieg.
u mnie był 1j0959455f i kupiłem za niego jakiegoś Termotec'a pośrednio z Intercars za 195zł
Wygląda solidnie i jak oryginał na jednej łopatce ma spinke (wywarzającą? )
edit:
Tak doczytałem podany temat i chyba musze sprawdzić mały wentylator :/
Komentarz
-
Komentarz