ZYGA_P, ja kiedyś do Astry II wlałem coś około 6l benzyny. Później dolałem do pełna ON i nic się nie działo. Przez ten czas jeździłem spokojnie, bez pałowania auta. Od tego czasu zrobiłem 60000 km i nic się po drodze nie podziało.
VERVA 98 WLANA DO DIESLA
Zwiń
X
-
Niedawno miałem podobny przypadek - żona do prawie pustego baku nalała 10L benzyny i jeszcze musiała odpalić by przejechać do innego dystrybutora . Dolała ON do pełna silnik kilka razy zakręcił i odpalił. Po spaleniu kilku litrów, znowu dolaliśmy (zdążyłem wrócić z delegacji) ON i jeszcze takie cuś http://www.bgpoland.pl/maximum-diesel-performance-p-634 dolałem (kupiłem w ASO Skody). Przez czas spalania tej mikstury z baku był trochę utrudniony rozruch na ciepłym silniku (na zimnym palił na dotyk), ale jak cały bak został wyjeżdżony i zalany ON to problemy zniknęły.
[ Dodano: Wto 26 Cze, 12 18:02 ]
Gdyby to był silnik CR to by już tak łatwo nie poszło
Komentarz
-
-
nie no bez paniki, moja żona nalała do toyoty 2.2 D-cat ( wiec silnik pjebany na maxa i wrazliwy na wszystko co nie kosztuje przynajmniej 6 zł/l :lol: ) na prawie pusty zbiornik PB98...odpaliła , przejechała z Ochoty na Żoliborz...postawiła autko pod galerią :lol: ...i juz nie odpaliła..wtedy sie zorientowała ze zatankowała benzynę "bo ta ropa coś droga była" ..autko poszło do serwisu wymienili filtr paliwa spuscili benzynki i smigało dalej....... :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ"bo ta ropa coś droga była"Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz