Zamieszczone przez byq
Bicie przedniego zawieszenia
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam i pozdrawiam. Opisze problem tak - podczas szybkiego ruszania zaczyna mi bić przednie zawieszenie prawdopodobnie w okolicach amortyzatorów słychać metaliczny odgłos "jak walenie młotem". Myślałem, że to faktycznie amortyzatory i je wymieniłem. Amortyzatory faktycznie były już wyrobione, ale bicie dalej zostało. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które twierdzą, że to specyfikacja skody i tak już jest. Jak ta sprawa wygląda u Was? Czy da się to jakoś rozwiązać?OCTAVIA 1,8 20V TURBO LPG
-
-
Najlepiej powiedziec ze to norma.
Sprawdz gumu i laczniki na stabilizatorze.
Sprawdz tuleje na wahaczach.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaliber15Rozmawiałem z kilkoma osobami, które twierdzą, że to specyfikacja skody i tak już jest
górne mocowania amortyzatorów może. ale to jest jeden pojedynczy odgłos ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
kolego ja miałem takie stuki metaliczne, wymieniłem amory, wahacze i pojechałem na diagnostykę bo bicie było dalej. Na diagnostyce byłem w trzech rożnych miejscach i nikt nie mógł znaleźć przyczyny. Pojechałem do warsztatu, który jest ok 300 m od mojego domu i gościu po 5 minutach z brechą w ręku znalazł przyczynę - nie dokręcone śruby w podwoziu blisko wahaczy. Skojarzyłem to z wymianą przekładni i inny mechanik nie dokręcił ich po prostu. Więc jak wyczerpiesz wszystkie możliwości posprawdzaj dokręcenie śrub przy wahaczach.L&K
Komentarz
-
Komentarz