A co ma wspolnego ewentualna awaria z wymiana oleju.Myslisz ze olej ktory sam kupisz rozni sie czyms od tego z ASO? Tak rozni sie,cena jest inna niestety.
Tydzień po wymianie opon na letnie... pojawiły się odgłosy szorowania.... (prawe tylne koło), są tylko czasmi....jakby coś tarło... i nie są one jesdnostajne (cykliczne)....może ktoś miał podobny problem, z góry wielkie dzięki....pozdrawiam .
A tarcze kiedy wymieniane były? Miałem identycznie u siebie, zaraz po wymianie oponek na nówki zaczęły się szorowania. Okazało się to chyba jedynie zbiegiem okoliczności i do wymiany miałem tarcze + oczywiście kostki. Jeżeli szorują to coś już tam jest nie tak więc szybko zmieniaj, póki nie będzie trzeba żadnych reperaturek kupować gdy coś się sknoci
Przy wyższych prędkościach słyszę, że wyje mi łożysko w lewym tylnym kole. Wybieram się w trasę 500 km, dlatego chciałbym wiedzieć czy może sie stać coś z tym kołem albo da radę to jakoś objechać?
Przy wyższych prędkościach słyszę, że wyje mi łożysko w lewym tylnym kole. Wybieram się w trasę 500 km, dlatego chciałbym wiedzieć czy może sie stać coś z tym kołem albo da radę to jakoś objechać?
Może nic się nie stać, a może... Najważniejsze pytanie: czy wiesz, jak zbudowane jest łożysko i co się dzieje, gdy ulegnie ono zniszczeniu ? Np. przy jeździe z prędkością 90-140 km / h nagle łożysko się rozsypuje, a koło ulega zablokowaniu...? To oczywiście ten najbardziej pesymistyczny scenariusz, ale uważam, że lepiej dmuchać na zimne - dlatego ja wolałbym zrobić porządek z łożyskiem przed taką traską...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
To jest dopiero moje drugie auto. W poprzednim akurat z łożyskami problemów nie było, a że mechanikiem też za bardzo nie jestem to wolę popytać i przy okazji się czegoś nowego dowiem
Rano umawiam się z mechanikiem i robię z tym porządek. Dzięki za pomoc
Komentarz